Blaž Pesjak novi predsednik UO Odbojkarskega kluba MERKUR Maribor

Novinarska konferenca OK Merkur Maribor. Foto Bojan Javornik, OK Merkur Maribor

Na današnji skupščini je bil za novega predsednika Upravnega odbora Odbojkarskeha kluba Merkur Maribor izvoljen Blaž Pesjak, sicer generalni direktor podjetja Merkur trgovina, ki je generalni pokrovitelj kluba.

“Klub je z naslovom državnega prvaka vstopil v novo obdobje in želimo, da ostane v boju za ta naslov tudi v prihodnjih letih. Vodenje kluba, ki ga spremljam in aktivno podpiram že več let, mi bo v posebno čast, verjamem pa, da bodo moje izkušnje vodenja v podjetju ter predanost športu in neustavljiva motivacija ter zagon sanjske ekipe pomagale uresničiti novo vizijo razvoja kluba. Ta je usmerjena v tekmovalni del in neprestano krepitev in razvoj članske ekipe ter na drugi strani v razvoj mladih selekcij, ki prinaša mladim nove priložnosti tako v tekmovalnem smislu kot druženju,” je povedal Blaž Pesjak, novi predsednik UO Odbojkarskega kluba Merkur Maribor, ki predsedovanje kluba prevzema po osvojitvi naslova državnega prvaka, in dodal: “Glavne prednosti, zakaj se pridružiti našemu klubu so: razvoj, priložnost in druženje. Želimo si, da klub deluje v sožitju z vsemi deležniki v okolju (starši, zveza, okolje, občina,…) in krepi pozitivne športne vrline.”

Po skupščini je Pesjak še izpostavil, da je pred klubom nova sezona, v kateri bo okrepljena ekipa z novimi igralci lahko pokazala ves svoj potencial in svojo pripravljenost na nove zmage.

Ekipa dobro okrepljena tudi z novimi igralci

V ekipi so ostali domači izkušeni igralci Uroš Planinšič, Alan Košenina, Žiga Donik, prav tako je ostal Libijec Ahmed Abulubaba Amhimmid Ikhbayri. Dodatno se je klub okrepil z novinci: Uroš Pavlović, ki je prišel iz ACH Volley Ljubljana, Roland Gergye iz Madžarske, Filip Kovačević iz Srbije, Janž Kržič iz Brezovice. V matični klub se je vrnil iz Hoč mladi 17-letni Rok Bračko. V klubu ostaja tudi trener Sebastijan Škorc in njegovi tesni sodelavci; pomočnik trenerja Alen Kranjc, statistik Tomo Dukarić, fizioterapevt Matic Fras, vodja pisarne in marketinga Matjaž Kramberger ter izvršni direktor kluba Matjaž Strdin, brez katerega si takšnega vzpona moške odbojke v Mariboru v zadnjih letih ni mogoče zamisliti.

Strdin in Škorc zadovoljna

“Z osvojitvijo naslova državnega prvaka v pretekli sezoni se je naš klub med drugim uvrstil v tekmovanje lige prvakov. Želimo si predstavljati slovensko odbojko v čim boljši luči, tako tekmovalno kot tudi po organizacijski plati. Ekipa za naslednjo sezono ima mladost in tudi že kar nekaj izkušenj. Prepričan sem, da bo pod taktirko izvrstnega Sebastijana Škorca dobro funkcionirala,” je izpostavil podpredsednik kluba in izvršni direktor Matjaž Strdin. Z novo ekipo je zadovoljen tudi trener Sebastijan Škorc: “Treningi potekajo v zelo dobrem vzdušju,« je povedal in dodal, da ekipa v dvorani zasleduje skupni cilj. »Vsak dan dajemo svoj maksimum, prikazujemo dobro igro in posledično verjamemo v uspeh in zmage.”

Novi kapetan ekipe je Uroš Planinšič

Novi kapetan ekipe je postal Uroš Planinšič, ki že nestrpno pričakuje tekme pred občinstvom: “V začetku avgusta smo začeli priprave na novo sezono v ligi prvakov. Fantje smo prišli na začetek priprave polni energije, pripravljeni pokazat, da lanski uspeh ni bil slučaj, obenem pa se že veselimo prihajajoče sezone, v kateri upamo, da bomo lahko naše zmage proslavili tudi z domačimi navijači katere smo lansko sezono zelo pogrešali. Novi igralci so se v ekipo že vključili, postopoma se navajajo na treninge in okolico v katero so prišli in verjamem, da se bo dobro vzdušje v ekipi kazalo tudi na tekmah katere že vsi nestrpno pričakujemo.”

Nov predsednik kluba Blaž Pesjak je še izpostavil prenovljeno celostno grafično podobo, ki bo klub osvežila in poskrbela za dodatno širšo prepoznavnost. Ob tem je izrazil svoje prepričanje v nadaljnje vrhunske rezultate ter dodal: ” Merkur tudi v prihodnje ostaja generalni pokrovitelj OK MERKUR Maribor. Klub podpiramo pri poseganju po najboljših uvrstitvah in verjamemo, da bo sponzorstvo pripomoglo klubu in k dodatni prepoznavnosti blagovne znamke MERKUR, ki letos praznuje kar 125 let.”

Oddaj komentar