“Bakrenčkomanija” – Dobrodelna akcija zbiranja bakrenčkov pri Društvu UP-ornik

FOTO: Pixabay.com

Humanitarno društvo UP-ornik je v tem tednu pričelo z vseslovensko dobrodelno akcijo zbiranja centov oziroma bakrenčkov, ki so jo poimenovali »Bakrenčkomanija«. Vsak zbrani cent bo namenjen ljudem, ki so se znašli v socialni stiski. Z zbranimi sredstvi jim bodo podarili prehranske bone ter jim pomagali pri plačilu položnic, ki jih ne zmorejo poravnati sami, kot so položnice za ogrevanje, elektriko in vodo.

Kako je nastala »Bakrenčkomanija«?

Ideja je nastala na pobudo ustanovitelja in predsednika humanitarnega društva UP-ornik Borisa Krabonje, ki pravi: »Doma sem opazil, da se mi nabirajo centi, za katere nisem vedel, kako naj jih porabim, želel pa sem jih porabiti v dober namen in jim dati neko vrednost. Odločil sem se, da jih podarim UP-orniku in v to akcijo vključil še svoje dijake na Srednji Ekonomski šoli v Mariboru. V enem letu smo s centi zbrali več kot 300 EUR, ki so marsikomu olajšali življenje.« Akcija je bila tako uspešna, da je sklenil, da javno povabi vse podpornike in sledilce društva UP-ornik ter ostale ljudi, ki bi želeli sodelovati v dobrodelni akciji. Tako se je do danes odzvalo ogromno število ljudi iz vse Slovenije in do sedaj so s centi zbrali več kot 450 EUR. S tem so že dokazali, da centi, ki za nekoga ne predstavljajo veliko, lahko drugim pričarajo nasmeh na obraz in rešijo življenjsko stisko, v kateri se prepogosto znajdejo najranljivejše skupine prebivalstva v Sloveniji. Dobrodelna akcija »Bakrenčkomanija« bo trajala do konca leta 2020, zato na društvu UP-ornik pozivajo vse, ki bi želeli sodelovati in pomagati tistim, ki potrebujejo pomoč, da se jim pridružijo.

Kako se lahko pridružite dobrodelni akciji »Bakrenčkomanija«?

 Delite informacije s svojimi bližnjimi, prijatelji in znanci
 Pišite na elektronski naslov info@up-ornik.si
 Vsi tisti, ki ste iz Maribora in okolice, se oglasite v pisarni UP-ornika vsak četrtek med 16. in 19. uro na naslovu Zagrebška cesta 22, 2000 Maribor
 Vsi tisti, ki ste iz Ptuja in okolice, se oglasite v pisarni UP-ornika vsako sredo med 16 in 18. uro na naslovu Čučkova ulica 3, 2250 Ptuj
 Znesek lahko nakažete na UP-ornikov TTR: SI56 6100 0001 3621 087, NAMEN: BAKRENČKI, SKLIC SI99
 Ali pa jih pošljete po pošti na naslov: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor

Pred vrati je mesec december, ki nekaterim prinaša veliko topline, radosti in veselja. Za marsikoga pa je to lahko tudi borba za preživetje, ko jim ne ostane več veliko upanja. Ti ljudje so razlog, da so v društvu UP-ornik ponovno združili moči z namenom poskrbeti za lepše praznike tistih, ki resnično potrebujejo pomoč.

Oddaj komentar