Arsenovičeve prioritete: gostilna pomembnejša kot radvanjska kanalizacija

Gostilna Pri treh ribnikih

Prebivalci Radvanja so ogorčeni nad prioritetami župana Saše Arsenoviča, ki se mu zdi pomembneje pod nujno kupiti gostilno Pri treh ribnikih, kot da bi za ta denar uredil problem z odpadnimi vodami, ki pa pesti Radvanjčane že leta in, kot kaže, bodo na to čakali še leta, saj je vrsta Arsenovičevih projektov vse daljša.

Tako se že uresničuje ureditev trškega jedra in Koroške ceste pred Hotelom Maribor, napovedan je nakup gostilne Pri treh ribnikih, mestne tržnice, govori se o nakupu prostorov Kina Union (stavba RTS), pred časom pa so bili napovedani tudi novi mostovi čez reko Dravo.

Radvanjčani začudeni in ogorčeni

Radvanjčani se tem prioritetam čudijo in se sprašujejo, čemu Občina in župan Saša Arsenovič bolj ažurno ne pristopita k reševanju njihovega problema, saj bi bilo pričakovati, da bo Občina v 21. stoletju najprej poskrbela za osnovne komunalne težave mesta in šele na to zapravljala denar v nadstandardne projekte.

Eden od prebivalcev Radvanja je izpostavil, da ves čas plačuje po 25 evrov, a da je vse “fsrano”. Pokazal nam je, da naj gremo samo malo naprej po cesti in bomo videli, da je res vse umazano.

Kar pa se tiče prioritetnega vrstnega reda, pa se vsi sogovorniki strinjajo, da bi morali prej rešiti dolgoletni problem odvodnjavanja meteornih voda in slabega kanalizacijskega sistema. Prvi sogovornik tako pravi, da je treba najprej to rešiti, ne pa kupovati gostilne, ki jih je po njegovem mnenju že dovolj.

Da je urejanje kanalizacije in odvodnjavanja meteornih voda za dobro vseh ljudi, nakup gostilne pa bolj v županovem lastnem interesu, meni ena od prebivalk Radvanja. Tudi ona meni, da bi se morali odvodnjavanja meteornih voda lotiti prioritetno in pomagati ljudem pri tem.

Da je nakup gostišča Pri treh ribnikih absurden in nekaj nenormalnega, pa meni še Radvanjčan, češ da na Občini že dolgo obljubljajo ureditev stadiona in mnogo drugih stvari: “Občina zmeraj pravi, da nima denarja, ko je treba kak poseg narediti, oni nimajo denarja. A dobiš položnico, če ne plačaš, potem kazen.” Taisti Radvanjčan še meni, da je županov plan nakupa gostilne nekaj nenormalnega.

Predsednik MČ Radvanje podpira sokrajane

Radvanjčane podpira predsednik Mestne četrti Radvanja Rajko Kotnik, ki nam je povedal, da imajo za jutri, v četrtek, ob 17.30 v prostorih MČ Radvanje sklicano izredno sejo MČ Radvanje, na kateri bodo skušali predstaviti svoj problem in kako ga rešiti.  “Jaz mislim, da bi morala biti ena izmed prioritet, če ne kar prva, urejena komunalna infrastruktura, ker je šele to osnova za kakršne koli nadaljnje aktivnosti na področju poseganja v prostor,” meni Kotnik o županovih prioritetah in dodaja, da je nakup gostilne in drugačna prioriteta “skrajno zgrešena poteza, ki ji sledijo občinski veljaki.”

Župan odgovarja, ne gre vse naenkrat

Župan pa meni, da se dela na vseh projektih, da se pač ene stvari prej “poklopijo”, “drugače bi bil jaz pač čarovnik Baltazar.”

In medtem, ko župan dela kljukice pri gostinskem projektu, postajajo Radvanjčani vse bolj odločni, da bo treba najprej rešiti njihov problem, saj se tiče vsega mesta, ne samo njihove četrti.

1 KOMENTAR

  1. Pridite v Limbuš, kjer prav tako še vedno nimamo urejene kanalizacije!
    Obcina je zanjo ze pridobila EU sredstva, ki pa so cudezno ze porabljena!!!
    Bo za to kdo na obcini odgovarjal?

Oddaj komentar