Arnes zjutraj zaznal DDoS napad na spletne učilnice

FOTO: Pixabay.com

Arnes je danes zjutraj zaznal DDoS napad na spletne učilnice, ki zato kratek čas niso bile dostopne.

Kot so sporočili z Arnesa, je šlo za 15-minutni izpad okoli 8. ure zjutraj, v času največjih obremenitev. Novih težav ne pričakujejo.

Sprva imeli nekaj težav

Pri šolanju na daljavo, na katerega so učenci od 6. razreda osnovne šole in dijaki prešli s tem tednom, je bilo sicer tudi prva dva dni nekaj težav. V ponedeljek so imeli težave s sistemom enotne prijave, v torek z delovanjem spletnih učilnic.

Z Arnesa so sicer v torek popoldne sporočili, da so napako odpravili, delovanje sistema pa še vedno optimizirajo. Ob tem so zapisali, da so v primerjavi s spomladanskim izobraževanjem tokrat obremenitve dosegle 400 odstotkov takratnih. Če primerjamo stanje pred letošnjim marcem, opažamo stokratno povečanje obremenitev storitev omrežja Arnes, so zapisali v sporočilu za javnost.

Šolam omogočili uporabo sistemov MS Teams in Zoom

Na šolskem ministrstvu so izpostavili, da so predvideli tudi takšno situacijo, zato so šolam omogočili uporabo sistemov MS Teams in Zoom. Kot so navedli, je v torek potekalo več sestankov tako z vodstvom in tehničnimi delavci Arnesa, kot tudi nekaterimi drugimi strokovnjaki tega področja (zunaj Arnesa). Ministrstvo je tudi že vstopilo v stik s predstavniki nekaterih fakultet, ki lahko s svojim strokovnim znanjem doprinesejo k razrešitvi nastale situacije, so zapisali.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar