Ana Drev zaključila kariero

Vir: Wikipedia

Slovenska alpska smučarka Ana Drev je danes na novinarski konferenci pred 56. zlato lisico uradno naznanila, da končuje kariero profesionalne smučarke. Lani januarja si je na treningu veleslaloma v Kronplatzu poškodovala desno koleno in strgala sprednjo križno vez.

34-letnica je povedala: “Danes sem prišla sporočit, da sem se odločila za nov korak na svoji življenjski poti. Upala sem, da bom to lahko sporočila doma na Štajerskem, a tako pač je.” Dodala je še: “Mislim, da je dovolj in da so pred mano zdaj novi izzivi. Več kot deset let sem nastopala v svetovnem pokalu. Bile so dobre in slabe sezone, sezone, ko sem se poškodovala, ko sem se vračala po poškodbah.” Zadnjo poškodbo je dobila lani januarja. Zdaj se je spominjala: “Ta poškodba je bila res šok. Zelo težko mi je bilo vse predelati, kar se je zgodilo. Med uspešno rehabilitacijo je dozorelo to, da si želim aktivnega življenja tudi po koncu kariere. Vesela sem, da je rehabilitacija potekala tako, kot je.”

Drevova je sicer v svetovnem pokalu dvakrat stala na odru za zmagovalke, obakrat na drugem mestu.Januarja 2016 v Flachauu in pozneje še v domačem Mariboru. Drevova je bila večji del svoje kariere zapisana veleslalomu, dosegla je petnajst uvrstitev med najboljših deset v svetovnem pokalu. S sedmimi uvrstitvami med najboljših šest si deli tretje mesto z Urško Hrovat na večni lestvici najboljših slovenskih veleslalomistk. Več uvrstitev v najboljšo šesterico na ženskih veleslalomih za svetovni pokal imata le Mateja Svet (23) in Tina Maze (41).

Zadnji olimpijski nastop je imela 2018 na olimpijskem veleslalomu v Pyeongchangu z odstopom. Njen najboljši dosežek pa ostaja deveto mesto z veleslaloma v Torinu leta 2006. Na svetovnih prvenstvih je najvišje segla februarja 2017 v St. Moritzu s sedmim mestom, pred tem je bila leta 2013 na SP v Schladmingu deseta.
Vir: STA

Oddaj komentar