Ameriška vlada cepljenje promovira s pivom, krofi in baseballom

vir: pixabay

Vlada ameriškega predsednika Joeja Bidna želi prepričati vse Američane, naj se cepijo proti covidu-19 in v ta namen namerava sprožiti javno kampanjo s konkretnimi spodbudami, kot so brezplačno pivo, krofi in vstopnice za tekme baseballa.

Biden si želi, da bi bilo do 4. julija cepljeno 70 odstotkov odraslih Američanov

Biden je v torek naznanil, da želi do 4. julija najmanj enkrat cepiti 70 odstotkov odraslih Američanov. Medtem, ko se svet sooča s pomanjkanjem zadostnih količin cepiva, imajo Američani sedaj težavo, da je cepiva dovolj, ljudje pa se nočejo cepiti.

Doslej so z najmanj enim odmerkom cepili 145 milijonov ljudi oziroma 56 odstotkov odraslega prebivalstva, tempo cepljenj pa se upočasnjuje. V ZDA se sicer lahko trenutno cepi vsak, ki to želi.

Ameriška zvezna vlada je pri promociji cepljenja napovedala tudi sodelovanje s posameznimi ameriškimi zveznimi državami in lokalnimi oblastmi pa tudi lekarnami, restavracijami, pivovarnami, trgovinami in športnimi ekipami.

Guverner New Jerseyja Phil Murphy je v skladu s svojim irskim poreklom prebivalcem svoje države kot spodbudo za cepljenje že ponudil bone za pivo v sodelujočih pivovarnah.

Kolega iz Connecticuta Ned Lamont ponuja zastonj alkoholno pijačo v restavracijah, podobno pa ponuja tudi županja prestolnice Washington Muriel Bowser, ki bo “točila” v Kennedyjevem centru.

Obljubljajo zastonj vstopnice

Newyorški guverner Andrew Cuomo obljublja zastonj vstopnice za ogled tekem Yankeejev in Metsov v baseballu, guverner Zahodne Virginije Jim Justice pa starim od 16 do 35 let ponuja po 100 dolarjev v državnih obveznicah.

Prevozni podjetji Uber in Lyft že nekaj časa ponujata popuste ali zastonj vožnje na kraje cepljenja, nekatere trgovine po ZDA pa cepljenim proti covidu-19 ponujajo popuste.

vir: sta

Oddaj komentar