Aleksandra Pivec se vrača v politiko s stranko Naša dežela

V Mariboru danes poteka ustanovni kongres Gibanja Za ljudi, na čelu katerega je nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

S tem je na sceno prišla “nova politična stranka, ki bo s pogumom, spoštovanjem, solidarnostjo in srčnim povezovanjem ljudi, iz vseh slovenskih dežel, skrbela za enakopraven razvoj celotne Slovenije”, z imenom Naša dežela.

Nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je tako uresničila napovedi glede ustanovitve nove stranke. Ustanovni kongres omenjene stranke poteka v živo, zaradi zdravstvene situaciji sicer digitalno.

Želijo da politika postane cenjena

Predlagatelji so za predsednico stranke predlagali Pivčevo, saj “je zaupanja vredna oseba, ki je dokazala, da ima vse vrline, katere se pričakuje od predsednika politične stranke. Njena strokovnosti in sočutje za človeka so vrline, ki jih bo morala uporabljati, da bo politika postala bom cenjena in hkrati bolj prijazna do vseh državljanov in državljank.”

Ob začetku svojega govora na kongresu je Aleksandra Pivec dejala: “Dovolite da vas ponosno pozdravim na prvem digitalnem ustanovnem kongresu, ki z današnjim dne vstopa v slovenski politični prostor.”

Politika za slehernega posameznika

Na politično sceno se Pivčeva vrača z močnim prepričanjem, da se mora politika odmakniti od ideologij in se približati ljudem: “Za slehernega posameznika, da si bo lahko s svojim delom ustvaril blaginjo zase in za svoje bližnje.”

“S spoštovanjem in dialogom bodo iskali najboljše rešitve na vseh področjih,” še pove Pivčeva. Bistveno jim bo transparentno delovanje, hkrati pa si želijo dvig ravni politične kulture. Njihovi cilji so jasni – sodelovanje z ljudmi za ljudi.

Povezovanje z istomislečimi 

Aleksandra Pivec pojasni tudi, da bo stranka na volitvah nastopila samostojno, po volitvah pa se bo povezovala s strankami, katerih cilji jim bodo blizu.

Oddaj komentar