24. mednarodna univerzitetna regata znova povezala študente

Vir: Univerza v Mariboru

Na Lentu v Mariboru je danes potekala že tradicionalna 24. mednarodna univerzitetna veslaška regata Osmerci na Dravi v organizaciji Univerze v Mariboru, skupaj s Študentskim veslaškim društvom. Tudi letos so se jim pridružili iz Univerze v Zagrebu, tokrat tudi z žensko ekipo.

Namen veslaške regate je obuditi življenje ob in na reki Dravi, oživiti vodne športe in bolje izkoristiti naravne danosti mesta Maribor. Prav tako pa gre za pomembno noto povezovanja in športnega udejstvovanja študentov, poleg njihovih študijskih obveznosti.

Ekipa Univerze v Mariboru je tudi letos prepričljivo slavila v velikem finalu Mednarodne veslaške regate univerzitetnih osmercev, ki jo je danes izvedla Univerza v Mariboru skupaj s Študentskim veslaškim društvom. Letos že 24. regata, je zbrala ekipe univerz, ki razvijajo veslaški šport. Na Lentu v Mariboru se je danes med seboj pomerilo šest ekip dveh univerz (Univerze v Mariboru in Univerze v Zagrebu). Letošnja posebnost je bila, da so na regati sodelovale tudi ženske predstavnice, ki so sodelovale v mešanih ekipah. “Veslanje spada med najelitnejše športe, ki ga od prve tekme med univerzama Oxford in Cambridge, imenovane The Boat Race, ki je na Temzi potekala že leta 1829, spodbujajo najboljše univerze na svetu. In prav v tem duhu negujemo tradicijo veslaške regate tudi na Univerzi v Mariboru, kjer smo ponosni na mariborske izjemne veslače, ki posegajo celo po olimpijskih priznanjih,” je povedala vodja projekta Osmerci na Dravi Vanja Borovac. 

Namen regate je obuditi življenje ob in na reki Dravi, oživiti vodne športe in bolje izkoristiti naravne danosti našega mesta. Ob zaključku regate je veslače sprejelo tudi vodstvo Univerze v Mariboru, kjer so najboljšim podelili pokale in medalje.

Znova pa so študentje okrepili vezi sodelovanja, saj kot pravijo ne gre le za tekmovanje, v ospredju je druženje in povezovanje študentov.

 

 

 

 

 

Oddaj komentar