NA VRTU: Sladka skušnjava iz malin

Metka Ternjak Gomboc

Maline v letošnjem letu obilno rodijo, zato si lahko pogosto privoščimo presne, pripravimo marmelade, sokove, jih zamrznemo ali se razvajamo s sladicami.

Najbolje je, da maline obiramo v jutranjih urah, ko je še hladneje. Če jih takoj ne porabite jih pospravite v hladilnik, saj so nežni in sočni plodovi zelo občutljivi in se hitro pokvarijo ali splesnijo. Nabiramo vedno zrele plodove, ki so nekoliko mehki in nam kar ostanejo v roki- ko jih nabiramo se plod loči od cvetišča, ki ostane na vejici.

Za poleten večer, pripravimo bogato in slastno sladico – za družinske člane, prijatelje ali zase – za nepozaben večer.


Potrebujete:
– 3 jajca,
– 3 zrele spirirane banane,
– 30g staljenega masla (kosovo, kakavovo ali običajno),
– 1 lonček fino mletih oreškov,
– Žlico stevije ali 3 žlice kokosovega sladkorja,
– 3 žlice kakava,
– 20g chia semen, ki jih prej namočimo,
– Lonček malin,
– 1 temno čokolado narezano na koščke,
– Pol žličke sode in pol žličke vinskega kamna.
Iz navedenih sestavin zmešamo testo in ga pečemo s peki papirjem obloženem
pekaču okoli 60 minut. Če želimo lahko testo spečemo tudi v modelčkih za mafine.

Pečeno testo namažemo z nadevom, ki ga pripravimo iz:
– lončka malin,
– čokoladnimi koščki in
– staljenim maslom(kokosovo, kakavovo ali običajno),
– sladilom po potrebi.

Avtor: Metka T. Gomboc

Oddaj komentar