Lidija Divjak Mirnik je po mnenju anketirancev na soočenju BK TV najbolj prepričala

Anketa, ki smo jo objavili na naši spletni strani in ljudi povprašali kdo izmed županskih kandidatov jih je najbolj prepričal na prvem predvolilnem soočenju na televiziji BK TV, je izmed 458 sodelujočih, 112 svoj glas namenilo Lidiji Divjak Mirnik.

Anketo smo zaključili 30.10.2018 in vanjo vključili imena oziroma kandidate, ki so se udeležili prvega predvolilnega soočenja županskih kandidatov Mestne občine Maribor na televiziji BK TV. Anketa je pokazala, kdo izmed kandidatov oziroma kandidatk jih je najbolj prepričal.

Skupno je glasovalo 458 ljudi, od katerih je bilo 112 oziroma 24 odstotkov glasov namenjenih Lidiji Divjak Mirnik, 86 glasov oz. 19% Francu Kanglerju, 75 glasov oz. 16% Andreju Fištravcu, 72 glasov oz. 16 % Aleksandru Saši Arsenoviču, 59 glasov oz. 13% Igorju Jurišiču, 16 glasov oz. 3% Alenki Iskri, 14 glasov oz. 3% Maticu Matjašiču, 8 glasov oz. 2% Josipu Rotarju, 8 glasov oz. 2% Urošu Priklu, 3 glasovi oz. 1% Aleksandru Kameniku, 3 glasovi oziroma 1% Meliti Petelin, Vladimir Šega in Igor Domanjko sta prejela vsak po en glas.

Gre za glasovanje o prepričljivosti kandidatov na prvem predvolilnem soočenju županskih kandidatov televizije BK TV, ki so pokazali, da je glasovalce s svojimi odgovori najbolj prepričala Lidija Divjak Mirnik, ki kandidira kot neodvisna kandidatka s podporo strank LMŠ in LPR. 26 glasov manj od vodilne Divjak Mirnikove je prejel Franc Kangler, ki je glede na rezultate ankete bolj prepričal kot aktualni župan Andrej Fištravec. Le tri glasove manj, s čimer je zasedel četrto mesto po prepričljivosti, pa je prejel Aleksander Saša Arsenovič.

Kdo izmed 18 kandidatov, ki se potegujejo za županski stolček Mestne občine Maribor, je najbolj prepričljiv, pa bodo zagotovo pokazale volitve, 18. novembra.

Oddaj komentar