VIDEO: Ta konec tedna Festival Ezl Ek

Operna noč v Mestnem parku, Festival Ezl Ek, vir: arhiva Lokalec.si

Ta konec tedna se prične Festival Ezl ek, na katerem se bodo med 26. in 28. majem zvrstile številne prireditve.

Otvoritev bo tako ugledal že ta petek, z Operno nočnjo v Mestnem parku. Zaznamovali pa ga bo tudi 10 pohod Koraki za korakce in 11. poklon Ezl Eku, ter letos prvič piknik v Mestnem parku.

Operna noč v mestnem parku prinaša koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko Simona Krečiča s solisti Rebeko Lokar, Sabino Cvilak, Petyo Ivanovo, Andrejo Zakonjšek Krt, Guadalupe Barrientos, Ireno Petkovo, Martinom Sušnikom, Jakijem Jurgcem in Juretom Počkajem. Program nepozabne romantične noči ob veličastnem zaključku operne sezone sestavlja program najlepših opernih arij Mozarta, Bellinija, Donizettija, Puccinija, Verdija, Bizeta, Karmana in Laraja.

V soboto, 27. maja 2017, bo v mestnem parku dobrodelno društvo Koraki za korakce izvedlo že 10. dobrodelni pohod. Zbiranje prijav se začne ob 9. uri, ob 10. uri bo na sporedu otroška predstava Andreja Rozmana Roze Janko in Metka v izvedbi Drame SNG Maribor, sledijo nastopi učencev. Start pohoda bo ob 11.30. Z zbranimi sredstvi bodo nakupili terapevtske pripomočke Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, DE dnevni center Maribor, opremili ”gibalnico” na OŠ Dušana Flisa Hoče in OŠ Leona Štuklja v Mariboru pomagali opremiti računalniško učilnico. Pohod poteka pod pokroviteljstvom župana Maribora dr. Andreja Fištravca, častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor.

Istega dne, 27. maja, bo tradicionalni Poklon Ezl eku, najbolj znanemu vogalu v Mariboru, ki bo letos na Grajskem trgu potekal že štirinajstič. V pestrem programu, ki ga bo povezoval Jože Grobler, bodo nastopili Ženski zbor Glasbene matice Maribor (zborovodkinja Zsuzsa Budavari Novak), La Vita Pevski zbor medicinskih sester Maribor (zborovodkinja Klementina Mikič Korpič), bend Strici iz ozadja, Lidija Kodrič, Zorica Fingušt Fatur, Rudi Šantl, Janko Pipan, Smiljan Pušenjak, Milan Petrovič, ki slavi 55 let glasbene kariere, Ivo Mojzer in Drago Šauperl. Turistično društvo Maribor bo predstavilo projekt »Nekoč v parku« z modno revijo starih oblačil. Podelili bomo tudi naziv Frajer Ezl eka.

Festival Ezl ek se bo zaključil v nedeljo, 28. maja, med 11. in 18. uro z Mestnim piknikom v mestnem parku, ki bo pravo doživetje za družine, pare ali celo večje družbe. V pravem piknik ambientu z mizicami in s sedišči iz eko palet bodo obiskovalci lahko uživali v dobrotah iz košarice, ki jih bodo pripravili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, napolnili pa z izdelki lokalnih ponudnikov. Košarice po simbolični ceni bodo obiskovalci prevzeli v mestnem parku, hkrati pa imeli tudi možnost preizkusiti in kupiti lokalne dobrote, ki jih bodo lokalni ponudniki predstavili na stojnicah. Organizatorji bodo poskrbeli tudi za dodatne aktivnosti, kot so ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti in glasbeni program.

Več v izjavi: 

Oddaj komentar