(Na)slikali Maribor

Likovniki Avstrije, Hrvaške in Slovenije so s Christine Rauch, organizatorko 1. likovnega simpozija 2016 v Ehrenhausnu v Avstriji, slikali na temo Ehrenhausa, letos pa bo tema Maribor. Letos je organizacijo tega dogodka Christine zaupala Mariborčanu Rajko Ferku oziroma likovno humanitarnemu društvu RAY & CO. Zaradi pomanjkanja časa pa Ferk predaja organizacijo tistim ali tistemu, ki bi se mu dogodek zdel zanimiv. Lani je na simpoziju sodelovalo je 90 slikark in slikarjev iz Avstrije in Slovenije. Rauchova je predstavila svoj kraj ob vinski cesti, s podporo občine, hotela Loisium, Vinoteke Erzherzog Johann Weine in Pizzerije Central. Slike so bile razstavljene na teh treh lokacijah in ob vsakem odprtju razstave je v kulturnem programu nastopil pesnik iz Avstrije in pevski zbor Osnovne šole Šentilj.

Ferk pa je v pripravah za letošnji slikarski simpozij kolegice iz Avstrije vodil po točkah, kjer bodo 22. aprila 2017 predstavili znamenitosti Maribora. “V prvem delu sem predstavil Lent. Začeli smo pri Vodnem stolpu, ogled najstarejše trte na svetu in ogled muzeja, nato do Sodnega stolpa. Po Koroški cesti do glavnega trga, preko Poštne do arhitekturnega bisera – Slomškov trg. Pošta, univerza, teater in Stolna cerkev. Od Grajskega trga še do Frančiškanske cerkve, aprila pa še skok do mestnega parka, občine in 1. gimnazije“, je opisoval ogled mesta. Zadnji del poti je zajel še Trg Leona Štuklja, Narodni dom Maribor. “Ker smo bili v Avstriji  na vinski cesti, se, jih popeljal še na našo vinsko cesto v Malečnik. Na Gorci je cel Maribor kot na dlani“, je pojasnil Ferk.

 1. likovni simpozij 2016
1. likovni simpozij 2016

Poziv k organizaciji

Zaradi pomanjkanja časa pa Rajko Ferk na tem mestu poziva vse, ki bi jih dogodek zanimal, da ga konktaktirajo in se dogovorijo o podrobnostih.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar