Na velikonočne dogodivščine v Botanični vrt

Velikonočne delavnice v Botaničnem vrtu 2016.

V Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru bo med velikonočnimi prazniki pestro. Vse od sobote 31. marca, do ponedeljka 2. aprila, prirejajo velikonočne dogodivščine.

Otroci bodo skupaj z velikonočnimi zajčki in njihovimi prijatelji ustvarjali na delavnicah ter v velikonočno košaro nabrali skrita velikonočna jajčka, polna presenečenj. “Prireditev je primerna za otroke od 3 do 8 let, ki so v času prireditve v spremstvu staršev ali spremljevalca.  Vstopnina je 3 evre na osebo. Prodaja vstopnic na blagajni botaničnega vrta. Število mest je omejeno. Informacije o prostih mestih lahko dobite na  051 696 272 Priporočamo vremensko primerna oblačila in obutev,” je sporočila Meta Šepic iz Botanični vrta Univerze v Mariboru.

Velikonočne delavnice v Botaničnem vrtu 2016.

Ob tem je dodala, da prirejajo tudi bogat spremljevalni program. Na ogled bo razstava malih živali v organizaciji društva rejcev malih živali Gojitelj Miklavž. “Prav tako pa bo možno videti pasemske zajčke in še nekatere druge živali, ki jih gojijo člani društva za razstavne namene,” je še dodala.

Velikonočne delavnice v Botaničnem vrtu 2016.

Ob tem še prirejajo razstavo “Iz starega v novo življenje”, avtorice Metke Lipnik. Na razstavi bodo na ogled hiške, narejene iz recikliranih kosov pohištva. Avtorica razstave je Metka Lipnik, likovna pedagoginja, članica društva prijateljev botaničnega vrta Univerze v Mariboru,” je še pisno sporočila Šepiceva.

Termini obiskov:

  • sobota, 31. marca,  ob 14.30 in 16.00 uri,
  • nedelja, 1. aprila,  ob 14.30 in 16.00 uri,
  • ponedeljek 2. aprila, ob 9.30, 11.00, 14.30 in 16.00 uri.

Oddaj komentar