FOTO: Maribor v znamenju Festivala Ezl ek

Poklon Ezl eku

Včeraj dopoldan je v Mestnem parku dobrodelno društvo Koraki za korakce izvedlo že 10. dobrodelni pohod. Najprej so za otroke priredili predstavo Andreja Rozmana Roze Janko in Metka v izvedbi Drame SNG Maribor, nato so sledili nastopi učencev. Po končanem kulturnem delu pa se je na dobrodelni, tokrat že 10 pohod podalo več kot 1000 udeleženih.  Z zbranimi sredstvi bodo nakupili terapevtske pripomočke Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, DE dnevni center Maribor, opremili ”gibalnico” na OŠ Dušana Flisa Hoče in OŠ Leona Štuklja v Mariboru pomagali opremiti računalniško učilnico.

Prav tako pa so že v dopoldanskem času pričeli z 14. poklonom Ezl eku, znanemu vogalu v Mariboru. V pestrem programu, ki so nastopili Ženski zbor Glasbene matice Maribor (zborovodkinja Zsuzsa Budavari Novak), La Vita Pevski zbor medicinskih sester Maribor (zborovodkinja Klementina Mikič Korpič), bend Strici iz ozadja, Lidija Kodrič, Zorica Fingušt Fatur, Rudi Šantl, Janko Pipan, Smiljan Pušenjak, Milan Petrovič, ki slavi 55 let glasbene kariere, Ivo Mojzer in Drago Šauperl. Turistično društvo Maribor je predstavilo projekt »Nekoč v parku« z modno revijo starih oblačil. Podelili so tudi naziv Frajer Ezl eka.

Festival Ezl ek se bo zaključil danes, z Mestnim piknikom. Med 11. in 18. uro bo potekal v Mestnem parku, ki bo pravo doživetje za družine, pare ali celo večje družbe. V pravem piknik ambientu z mizicami in s sedišči iz eko palet bodo obiskovalci lahko uživali v dobrotah iz košarice, ki jih bodo pripravili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, napolnili pa z izdelki lokalnih ponudnikov. Košarice po simbolični ceni bodo obiskovalci prevzeli v mestnem parku, hkrati pa imeli tudi možnost preizkusiti in kupiti lokalne dobrote, ki jih bodo lokalni ponudniki predstavili na stojnicah. Organizatorji bodo poskrbeli tudi za dodatne aktivnosti, kot so ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti in glasbeni program.

 

 

Oddaj komentar