Ezl ek spet združuje: Operno noč, dobrodelnost in nostalgijo Mariborčanov

Operna noč v Mestnem parku, Festival Ezl Ek, vir: arhiva Lokalec.si

Z Operno nočjo v Mestnem parku Maribor se v petek, 25. maja, ob 20.30 začenja Festival Ezl ek, ki bo naslednji konec tedna ponovno popestril kulturni utrip mesta ob Dravi. Dogodek organizirata Opera SNG Maribor in društvo Ezl ek v sodelovanju s sponzorji, partnerji in podporniki dogodka.

Operna noč v Mestnem parku je že vrsto let tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor, na katerem bodo letos pod taktirko Simona Krečiča nastopili solisti Sabina Cvilak, Andreja Zakonjšek Krt, Rebeka Lokar, Petya Ivanova, Irena Petkova, Martin Sušnik, Renzo Zulian, Jaki Jurgec, Jure Počkaj ter operni zbor. Program nepozabne romantične noči ob veličastnem zaključku operne sezone sestavljajo najlepše operne arije.

V soboto, 26., bo v Mestnem parku dobrodelno društvo Koraki za korakce izvedlo že 11. dobrodelni pohod. Zbiranje prijav se začne ob 9. uri, ob 10. uri bo na sporedu otroška predstava Juri Muri v Afriki Toneta Pavčka v izvedbi Drame SNG Maribor, sledil bo pohod. Z zbranimi donatorskimi in sponzorskimi sredstvi ter prispevki za majico, ki jo nosi vsak udeleženec pohoda, bodo v Osnovni šoli Jarenina in Osnovni šoli Sladki Vrh opremili gibalnico. Koraki za korakce so šolarjem v Mariboru in okolici doslej že na 20 šolah omogočili drugačno in bolj zanimivo učenje. Gibalnica je novo učno okolje, v katerem se učenci učijo na ustvarjalen način s pomočjo gibanja. V gibalnici se izvajajo različne dejavnosti, kot so pouk, dodatna strokovna pomoč za učence s posebnimi potrebami, interesne in druge dejavnosti.

Še istega dne, 26. maja, bo tradicionalni Poklon Ezl eku, najbolj znanemu vogalu v Mariboru, ki bo letos na Grajskem trgu potekal že petnajstič. Prireditev bo ob 12. uri z uvodnim pozdravom začel Jože Grobler, nato bo sledil pester glasbeni in kulturni program. Podelili bodo naziv Frajer Ezl eka, ki letos pripada Dragu Šauperlu. Zaključek prireditve bo ob 16. uri.

Četrti Festival Ezl ek se bo zaključil v nedeljo, 27. maja, z Mestnim piknikom, ki se po lanski uspešni izvedbi vrača v Mestni park Maribor. V čudovitem ambientu bodo pričarali pravo pikniško vzdušje s pripravljenimi prostori za uživanje dobrot iz prave piknik košarice, ki jih bodo pripravili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor ter jih napolnili z izdelki lokalnih ponudnikov. Na enem mestu bodo zbrani lokalni pridelovalci, pri katerih boste lahko poskusili in kupili dobrote. Organizatorji pripravljajo delavnice za otroke in starejše (ustvarjanje, vrtnarjenje, joga za otroke …) ter športne aktivnosti v naravi. Pri izvedbi piknika sodeluje Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor.

Oddaj komentar