Dobitniki desetih grammyjev Take 6 bodo danes zavzeli festival Arsana

Z današnjim koncertom ameriške skupine Take 6 bo 11. festival Arsana slovesno odprl vrata dogajanja. Sinoči pa je oder na dvorišču Minoritskega samostana zavzel svetovno znan glasbeni umetnik Stefan Milenkovich. 

Danes bodo na Ptuju znova gostili dobitnike desetih grammyjev, ameriško skupino Take 6, ki bo obiskovalce popeljala v svet gospela, jazza, R&B in popa. “To je najboljša vokalna zasedba na planetu po mnenje Quincyja Jonesa. To bo res vrhunec poletja v Sloveniji, kar zadeva vokalno glasbo,” je dejal direktor festivala Mladen Delin.

Tudi včerajšnji dan je bil na Ptuju pestro obarvan in v barvah festivalskega dogajanja. Že v dopoldanskem času so se zvrstile številne prireditve. Bili smo priča lutkovni predstavi Ko odprem oči, v Muzikafeju je potekala ustvarjalna delavnica izdelovanja lutk, okrogla miza na temo kulturnega turizma ter Vegetarijanski bazar. V ugodnjih in poznih večernih urah pa smo bili deležni Razstave Dušana Fišerja, koncerta Jazz Ladies in nastopa Stefana Milenkovicha skupaj s klavirskim virtuozom Vladimirjem Miloševičem. Na Slovenskem trgu pa smo prisluhnili sveži ptujski zasedbi Ironic ter Brotherhood.

 

 

 

Oddaj komentar