VIDEO: Moril bi iz ljubosumja

Sika je simbolična

Motiv za ponedeljkov poskus umora med tako rekoč filmskim strelskim obračunom, je bilo ljubosumje, pojasnjujejo na policiji. 26-letnik iz okolice Maribora je kar trikrat skušal umoriti 36-letnika. Odjeknilo je več strelov, med napadom pa sta bila v avtomobilu tudi partnerica in štiriletni otrok. Po srhljivem obračunu se je osumljeni sam predal, njegovega orožja pa še vedno niso našli.

Prvič je 26-letnik na oškodovanca streljal na parkirišču nekdanje trgovine Lesnina v Hočah. Oškodovanec je sunkovito odpeljal v smeri centra Maribora, osumljeni pa ga je ves čas zasledoval. Vozil je BMW serije 6, bele barve. Med begom oz. zasledovanjem sta vozila po stari cesti od Hoč proti Betnavi, mimo Papeške ceste in za tem po Streliški in Ljubljanski ulici ter po cesti Proletarskih brigad v Mariboru, kjer je oškodovancu uspelo pobegniti.
Osumljeni je za tem menjal vozilo oz. se presedel v belo Škodo Octavio, s katero je izsledil oškodovanca med vožnjo proti avtocesti A 1, v Hočah. Takrat je bil napadeni v vozilu že sam, osumljeni pa se mu je postavil na pot in ga tako prisilil, da je moral ustaviti. Med tem, ko je osumljeni izstopil iz avtomobila in spet streljal proti oškodovancu, je slednji skušal pobegniti z vzvratno vožnjo. Znova se je usmeril proti centru mesta centru mesta, na Tržaški cesti pa ga je napadalec dohitel in med vožnjo spet večkrat ustrelil proti oškodovancu. “Eden od nabojev je prebil prtljažni del vozila in naslonjalo zadnjega ter sprednjega levega sedeža in za tem ledveni del oškodovanca. Kljub temu mu je uspelo, da je z vožnjo nadaljeval v smeri centra mesta in, da je pobegnil na policijsko postajo“, je med drugim pojasnil vodja mariborske kriminalistične policije Robert Munda. Podrobnosti v videu.

Orožje očitno izginilo
Munda je danes novinarjem pojasnil, da še vedno iščejo orožje, ki ga je osumljeni uporabil v napadu. Pregledali so trase, kjer se je odvijal strelski obračun, opravili so tudi preglede reke Drave, saj dopuščajo možnost, da bi bilo orožje odvrženo vanjo. Dovoljenja oz. primernih listin za posedovanje orožja pa osumljeni naj ne bi imel.

Nasilen že nekaj let
Policisti so v preiskavi ugotovili, da je bil 26-letnik, ki mu zaradi poskusa umora grozi najmanj 15 let zapora, v preteklosti že večkrat nasilen. V družinski skupnosti je večkrat pretepel zunajzakonsko partnerico, ki so jo zaradi poškodb oskrbeli zdravniki. Ob kazni za poskus umora mu tako grozi tudi do pet let zaporne kazni za povzročitev splošne nevarnosti in nasilja v družini. “Motiva za dejanje 26-letnika sta bila ljubosumje in maščevanje“, so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Oddaj komentar