S puško grozila Mariborčanom, pohod se je zaključil v pridržanju

Slika je simbolična

Včeraj zvečer okoli 19.20 se je na Slomškovem trgu v Mariboru pričel grozilni pohod. Storilec se je pripeljal s kolesom, iz črne vrečke vzel puško črne barve in nanjo na vrhu pritrdil nekaj okroglega, kar so očividci opisali kot dušilec zvoka. Kot da ta prizor še ne bi bil dovolj strašljiv, se je pohod nadaljeval…

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so se navzoči na Slomškovem trgu so se neizmerno prestrašili, neznanec pa je na kraju pustil opisano vrečko in se odpeljal v smeri Gledališke ulice. Policisti so opravili ogled, neznanca pa jim ni uspelo izslediti.

Na Smetanovi ponovili scenarij

Ob 21.58 smo na telefonsko številko 113 prejeli klic, da sta pri kiosku na Smetanovi ulic v Mariboru dva neznanca, ki imata pri sebi črno puško, ki daje videz avtomatske puške. Ko sta jo pokazala strankam pred kioskom so se le-te v strahu razbežale. Policisti so pohiteli na kraj in tam prijeli moška iz okolice Maribora, stara 40 in 33 let. Starejšemu so policisti zasegli airsoft puško“, so sporočili iz PU Maribor. Po posvetu z dežurno državno tožilko so se policisti odločili, da bodo zoper starejšega podali obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče, pristojnemu tožilstvu pa še poročilo, saj so zbirali obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Ugotovili so tudi, da je ta moški opisani prekršek storil tudi na Slomškovem trgu.

Gosposvetska ulica v Mariboru. Vir: Google maps

Tretjič so grozili stanovalki na Gosposvetski
Malo pred polnočjo so policisti prejeli še eno zaprosilo za intervencijo. Opisana moška, ki se jima je pridružil še 38-letni Mariborčan, so namreč na Gosposvetski cesti v Mariboru prišli na balkon 38-letne stanovalke in ji grozili s pretepom. Ker se tudi ob intervenciji policistov niso umirili in niso upoštevali njihovih ukazov, ampak so s kršitvijo nadaljevali, so jih policisti vse tri pridržali. Ob prijetju so policisti zoper vse tri uporabili prisilna sredstva, kasneje pa so jim izdali tudi plačilne naloge.

Oddaj komentar