Reševalci zavračali očitke glede prepočasnega ukrepanja pri umirajoči deklici

Vir: pixabay.com

V preteklih dneh smo poročali o tragičnem dogodku, ko je v Mengšu umrla 8-letnica. Pojavila so se številna namigovanja, da se je dogodek odvil nekoliko drugače, kot je bilo predstavljeno v javnosti.

Zgroženi nad neresničnimi navedbami

Portal Slovenske novice poroča, da so se obrnili na Zdravstven dom Domžale, kjer so jim dejali, da so zgroženi nad neresničnimi navedbami. V javnost je namreč
prišlo, da naj bi brat lastnika večkrat klical na pomoč reševalce in da so za prihod na kraj potrebovali skoraj pol ure.

Za prej omenjen portal so dejali tudi, da ne drži, da naj bi očividec sam oživljaj deklico uro in pol. “Klicatelj je našo nujno medicinsko pomoč klical enkrat, ob 16.47. Ob klicu je bilo zelo težko razumeti, kaj se je sploh zgodilo. Zaradi pomanjkljivih informacij je član naše ekipe vrnil klic, da bi pridobil dodatne informacije o dogodku in lokaciji. Drugih klicev pri nas nismo prejeli,” so dejali v zdravstvenem domu za Slovenske novice.

Pojasnili so tudi, da imajo v službi nujne medicinske pomoči preko dneva dve reševalni ekipi, ki sta bili v času klica obe zasedeni. Zdravniku naj bi uspelo kontaktirati ekipo, ki se je začela vračati iz UKC Ljubljana. Nujno vožnjo so začeli ob 16.50, na kraj se je odpravil
tudi zdravnik v spremstvu enega reševalca. Na kraj je zdravnik prispel ob 16.58, ob 17.06
pa še ekipa reševalcev.

Oddaj komentar