Prometna nesreča ohromila promet proti Šentilju

Prometna nesreča AC Šentilj; FOTO: Facebook Marko Pigac

Mariborski policisti so bili danes zjutraj od 6.34 obveščeni, da se je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, proti Šentilju zgodila prometna nesreča. Udeležena sta bila dva tovornjaka, ena oseba je v nesreči umrla.

Kaj se je zgodilo policisti zaenkrat še ne vedo. Je pa avtocesta A1 v smeri proti Avstriji popolnoma zaprta, obvoz pa je preusmerjen na staro cesto proti Šentilju. Zaradi nesreče prihaja do daljših zastojev.

Ogled kraja prometne nesreče bodo opravili policisti PPP Maribor.

Vir: gasilskabrigadamaribor.si
Vir: gasilskabrigadamaribor.si

DOPOLNJENO 18.4. OB 11.45:

Kot je pojasnil Milan Šadl iz Policijske uprave Maribor, je v trku na viaduktu Kresnica umrl 52-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom. Na viaduktu naj bi zaradi okvare obstal tovornjak, ki ga je vozil 52-letni slovenski državljan, za njim pa je pripeljal drugi voznik tovornega vozila, 33-letni slovenski državljan, ki je brez zaviranja trčil v stoječe vozilo.

Kot za zdaj predvidevajo policisti, je verjetno drugi tovornjak z vozišča odbil priklopnik pred sabo, ki je bil sicer pravilno označen z vsemi štirimi smernimi lučmi. Ta pa je trčil v voznika, ki je stal pred tovornjakom. Odbilo naj bi ga prek betonske zaščitne ograje, zaradi česar je 52-letnik padel več kot 10 metrov globoko in na kraju nesreče umrl.

Vir: gasilskabrigadamaribor.si
Vir: gasilskabrigadamaribor.si

Zastoji

Mariborski policisti pa še vedno opravljajo ogled kraja nesreče. Cesta je ta trenutek še vedno zaprta, zaradi česar nastajajo dolge kolone, po zadnjih informacijah pa naj bi jo vsaj delno odprli v roku ene ure. Ker gre za zahtevno odstranjevanje tovornega vozila, bo predvidoma še kar nekaj časa odprt le en vozni pas in najverjetneje samo za osebna vozila. Obvoz je možen po regionalni cesti, vendar je daljši, okoli šestkilometrski zastoj nastal tudi na mariborski vzhodni obvoznici med priključkom Zrkovci in razcepom Dragučova proti Šentilju.

VIR: promet.si
Zastoji na AC zaradi prometne nesreče; VIR: promet.si

 

Oddaj komentar