Pripravljala hrano, padla in se skoraj zadušila v dimu

Slika je simbolična

Policisti so v ponedeljek, 8. aprila, okrog 20.30 na Ulici Heroja Šlandra v Mariboru vstopili v stanovanje in starejši ženski rešili življenje. Starejša ženska je v stanovanju pripravljala hrano, potem pa padla in se skoraj zadušila v dimu zažgane hrane.

Pred vrati stanovanja je hči klicala svojo mamo, ki je bila zaprta v stanovanju. Ker se je izpod vrat že močno kadilo, gasilcev pa na kraju še ni bilo, je policist z nogo večkrat udaril v vrata in končno le vstopil v stanovanje, ker se je na hodniku že močno kadilo.

Policist je v kuhinji na tleh opazil ležati starejšo žensko, ki jo je povlekel na hodnik. Gospa je sicer bila pri zavesti, vendar je zaradi vdihovanja dima težko govorila. “Policist je ponovno odšel v stanovanje, kjer je ugotovil, da je na štedilniku kovinska posoda, iz katere se močno kadi. Štedilnik je ugasnil in posodo odstranil na zunanjo okensko polico v kuhinji. Gasilci so ob prihodu še dodatno prezračili stanovanje,” je sporočil Bojan Kitel iz PU Maribor.

Slika je simbolična

Občanko so z reševalnik vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da ima v krvi povečano vsebnost ogljikovega monoksida in da ji primanjkuje kisika, zato je ostala na zdravljenju. Policisti so z zbiranjem obvestil kasneje ugotovili, da je občanka v popoldanskih urah dala na štedilnik posodo v kateri si je pripravljala hrano. Nato je v kuhinji padla in ker je že pred tem imela težave z zdravjem, ni mogla vstati, da bi štedilnik ugasnila. Na tleh je ležala dalj časa, zaradi česar se je vsebina v posodi pričela žgati.

Oddaj komentar