Mariborski policisti ujeli avstrijskega zapornika

Slika je simbolična

Mariborski policisti so sporočili, da so minuli petek, 31. marca, na Ptujski cesti v Mariboru pridržali 54-letnega državljana Srbije. Ugotovili so, da je moški dan pred tem pobegnil iz zapora v avstrijskem Gradcu.

Policisti so v petek (31. marec) popoldan obravnavali 54-letnega državljana Srbije. Ker tujec pri sebi ni imel veljavnega dokumenta, na podlagi katerega bi policisti lahko potrdili njegovo identiteto, so izvedli preverjanje po evidencah policije v Sloveniji in v tujini.

lisice-policija
Slika je simbolična

Kot so ugotovili policisti, je moški dan pred tem pobegnil iz zapora v avstrijskem Gradcu. Tam je prestajal zaporno kazen zaradi storitve kaznivega dejanja ilegalnega prevažanja tujcev v Avstrijo. Madžarski varnosti organi so zoper Srba sicer tudi razpisali iskanje na podlagi Evropskega naloga za prijetje in predajo.

Ker tujec ni imel veljavne listine za vstop na območje Slovenije, so mu policisti izrekli globo, ob tem pa so ga privedli še k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Zoper njega so odredili sodno pridržanje.

 

Oddaj komentar