Kradel v trgovini, nato poškodoval še varnostnika

FOTO: google maps

Policisti Policijske uprave Maribor so sporočili, da je včeraj okoli 13.20 v trgovino na Vodnikovem trgu v Mariboru, prišel 42-letni moški. Po tem, ko je vzel več artiklov, ki jih ni plačal, je med poskusom pobega poškodoval varnostnika.

Drzni ropar je v trgovini vzel različne artikle v vrednosti 11,91 evrov. In je kljub temu, da je ob njem stal varnostnik, odšel mimo blagajne proti vhodnim vratom, ne da bi te artikle tudi plačal.

Varnostnik ga je nato ustavil in pozval, naj artikle plača ali pa jih vrne. V tistem trenutku je v trgovino vstopila ena izmed strank, osumljenec pa je odprta vrata trgovine izkoristil in trgovino poskusil zapustiti brez da bi plačal. Nato je varnostnik odšel za njih in ponovno zahteval, da artikle vrne in plača. Osumljeni ga ni upošteval in želel pobegniti, nakar ga je varnostnik prijel za oblačila in mu želel odvzeti nakupovalno košaro. Osumljenec se mu je uprl, ga popraskal po obrazu in mu zbil očala.

Varnostnik je roparja obvladal in zadržal do prihoda policistov, ki so osumljenca vklenili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

Oddaj komentar