Hišne preiskave v Mariboru. Preiskovalci NPU obiskali tudi sedež Snage

Sedež Snage Maribor

Preiskovalci NPU skupaj s kriminalisti več policijskih uprav od jutra zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj v bančništvu opravljajo hišne preiskave na 26 naslovih na območju Maribora, Kranja in Ljubljane, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo.

Hišne preiskave sicer opravljajo na podlagi sodnih odredb v zasebnih in poslovnih prostorih na 26 naslovih, na dveh pa bodo zasegli elektronske naprave. Pri preiskavah sodeluje 53 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in 57 kriminalistov iz Policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Celje, Murska Sobota, Kranj, Koper in Novo mesto.

Da pri njih poteka preiskava, so zjutraj potrdili v mariborskem javnem podjetju Snaga, kjer pa so povedali, da ta ni povezana z opravljanjem njihove primarne dejavnosti. “Danes zjutraj so nas na sedežu podjetja obiskali preiskovalci iz Nacionalnega preiskovalnega
urada, ki preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja, ki ni povezano z opravljanjem naše
primarne dejavnosti. Zaradi interesa preiskave s podrobnejšimi informacijami nismo seznanjeni, potrdimo pa lahko da v preiskavo ni vpleteno vodstvo podjetja. Z organi pregona sodelujemo od njihovega prihoda na sedež podjetja,” so sporočili.

Vir: Lokalec.si

1 KOMENTAR

Oddaj komentar