FOTO: Močan veter odkril strehe v Mariboru in okolici

Močan veter v sunkih je minulo noč v Mariboru podrl več dreves in odkril strehe okrog deset stanovanjskih blokov in hiš, med drugim tudi srednje prometne šole. Po besedah poveljnika mariborskih poklicnih gasilcev Primoža Osojnika so večino težav uspeli zasilno sanirati, veter se umirja. V okoliških občinah pa so številni še vedno brez elektrike.

Po navedbah mariborske Uprave RS za zaščito in reševanje so številne težave zaradi podrtih dreves na območju Lovrenca na Pohorju, kjer so imeli težave že v ponedeljek čez dan. Veter je ponoči podiral drevesa tudi na območju Ruš in Selnice ob Dravi, proti jutru pa je začel težave povzročati predvsem v Mariboru. Tam so drevesa padla tudi na osebna vozila, vmes je bil še požar.

Nekaj težav je še na območju Slovenske Bistrice in Šentilja, kjer je veter vrgel z garaže celotno streho z ostrešjem. Na terenu so okrepljene ekipe gasilcev, ki težave sproti rešujejo.

Na območju Elektra Maribor, ki pokriva celotno severovzhodno Slovenijo, je bilo ponoči brez elektrike več kot 10.000 odjemalcev. Zaradi mestoma izredno močnega vetra je čez noč prišlo do vetroloma zlasti na širšem območju Pohorja in Kozjaka, zaradi česar je bilo danes ob 7. uri brez oskrbe z električno energijo še 6500 uporabnikov, večinoma na območju Podvelke, Ruš, Rač, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic in Sladkega vrha.

Odpravo poškodovanega omrežja otežujejo neprevozne ceste in nedostopen teren, zato so v nekaterih legah razmere primerljive tistim ob katastrofalnem žledolomu leta 2014, so sporočili iz Elektra Maribor. Angažirali so vse razpoložljive elektromontažne ekipe, da bi čim prej sanirali poškodovano omrežje.

Ljudi ob tem pozivajo, da se ne približujejo poškodovanim vodom, stebrom oziroma drugim elektroenergetskim napravam, ampak o tem obvestijo Elektro Maribor.

 

Vir: Lokalec.si

 

Oddaj komentar