Vse najboljše, NK Maribor!

12.12.1960 je datum, ki je v življenja vijol’čnih zapisan za zmeraj.

NK Maribor tako praznuje časti vrednih 56 let in mislim, da ni navijača, ki ne bi bil na to še tako zelo ponosen.

Veliko je tistih, ki se spomnijo praznovanja tri leta nazaj, ko smo se na južni ploščadi basali z več kot 300 kilsko torto. Spomnite se zagotovo tudi tega, kar je sledilo po tem praznovanju. Tekma, ki je v življenju nikoli ne bomo pozabili. Tekma, ki nas je popeljala v nadaljevanje evropske lige. Tekma, ko smo jokali od sreče. Tekma, ki je bila nadaljevanje ene neverjetne zgodbe.

Datum, kot je rojstni dan našega najboljšega kluba, te zmeraj spomni na to, kako neverjetna zgodba zna biti za osebo, ki je navijač.

Zvestoba, lojalnost, neverjetna pripadnost, energija, v dobrem in slabem, mrazu, dežju, tudi toči in preveliki vročini. Kako veliko krajev pozna navijač, ki zvesto spremlja klub, kako dobro pozna ceste države, ker je šel za svoj klub kjerkoli ga je vodila vijol’čna pot.

In če kaj, me rojstni dan vedno spomni, da se vedno vračamo. V Vijol’čno bajto, pred stadion, na stadion, na sprehod okoli stadiona. 15536696_10154321622637893_1057702289_o

Ta rojstni dan mi danes pravi, da je v ozadju toliko neverjetnih spominov. In pred nami neverjetna leta. Novih ljudi, ki prihajajo, starih, ki nikoli ne bodo odšli.

Nov koledar, ki ne govori samo vijol’čno zgodbo, ampak tudi zgodbo našega mesta.

Kako malo je potrebno za nasmehe ljudi vidim, ko kakšno najstnico slučajno ujamem, da želi fotografijo s kakšnim od naših fantov in zraven kriči, in že prosi mamo, da bi ji kupila njegov dres.

Kako malo je potrebno za srečo, ko vidim majhnega fantka, ki za očeta na klubskem treningu zbira podpise na žogo in se vsi fantje ustavijo in mu namenijo svoj podpis in čudovit nasmeh.

In kako malo je potrebno, ko smo vsi skupaj samo hvaležni.15419465_10154321623702893_1886383692_o

Za to lepilo, ki nas lepi skupaj. To vijol’čno lepilo, ki se nikoli ni vdalo. To lepilo, ki je močnejšo od vseh kritik, vseh tistih negativcev, ki imajo toliko povedat proti nam. To lepilo, ki je zdravilo za vse rane.

Danes sem še posebej ponosna.

Ker je za nami še eno noro leto. Mogoče smo res dobili »samo« pokal, mogoče nam je zmanjkal kanček sreče do evropske lige, a imeli smo ljubezen. Ki prinaša jesenske prvake in ki nas vedno znova pripelje domov.

Danes, ko moj NK Maribor praznuje, mu želim samo reči, da je moj najljubši klub na svetu. Edinstven. Drugačen. In predvsem tako poseben. Hvaležna za vse čudovite trenutke, za vse prijatelje, ki prihajajo na stadion. Hvala za vse priložnosti, hvala za “Vijol’čno kri za vse ljudi,” hvala, ker imamo možnost biti skupaj. Na enem mestu. Med prvaki. V Domu prvakov. »Vse najboljše! Rada te imam, meni ljubi klub in ponosna sem, da sem lahko tvoja navijačica!«

MalaMo

Oddaj komentar