Vijol’čna kri za vse ljudi

Mojca Pepelnik

Počutim se izredno počaščeno in ponosno, da bom v sredo 30.08.2017 še enkrat znova podpisana pod za mene najljubši dogodek leta. Krvodajalska akcija »Vijol’čna kri za vse ljudi« bo tudi letos, skupno šestič in tudi tokrat pod vzhodno tribuno stadiona Ljudski vrt. Akcija je v vseh pogledih nekaj posebnega od njenega nastajanja, pa do danes.

Je drugačna krvodajalska akcija in zagotovo med akcijami tudi zelo unikatna. Da imate sprejem darovanja v avli, kjer so se fantje pripravljali, da vstopijo v Ligo prvakov je zagotovo šele začetek. Doping room je soba, kjer vam izmerijo pritisk in preverijo vaš hemoglobin. Ko ste končali, se sprehodite po dolgem hodniku, kjer počakate na eno izmed dveh zdravnic, ki vam bosta povedali ali ste primeren darovalec ali ne. In ko dobite ta vijol’čn štempl, vas pričakuje Janja z ekipo vsaj osmih odvzemnih mest. In potem… potem ste tam, na tistem ležalniku in vam vzamejo kri. V press roomu NK Maribora. Prostoru, ki je tako zelo pomemben in opravlja številne pomembne funkcije za klub s tako neverjetno zgodbo. Zagotovo bomo dobili kakšen obisk udeleženca Lige prvakov. Pustimo se presenetiti. A to še ni vse. Opravili ste, kri ste darovali in darilo vas bo čakalo. Drugačno kot prejšnja leta in predvsem zelo posebno. Potrudili smo se, da boste letošnje darilo hranili na posebno mesto, saj ga nikoli nikjer ne boste mogli več kupiti. Potem pa še sladki konec. Na VIP se odpeljete z dvigalom. Kliknete na tretje nadstropje, kjer vam bo prijazna gospa ponudila malico, Urška pa vam bo razložila vse o tem, kako lahko podpišete izjavo o darovanju organov v sklopu akcije »Vijol’čna je ljubezen večna.« Naužili se boste lahko razgleda na najlepši stadion in debatirali s prijatelji, neznanci in navijači o vsem, kar prinaša ta neverjetna jesen. Obarvana vijol’čno.

Lepi spomini akcije Vijol’čna kri za vse ljudi.

O tem dogodku bi vam lahko napisala več strani, a vem, da boste lahko samo vi sami povedali svojo zgodbo. Tisti, ki ste že bili z nami, tisti, ki še prihajate. V vseh teh letih, kar me srečujete skozi celotno akcijo, ste mi povedali že toliko krasnih zgodb, naredili toliko dobrega… Ne bi o številkah, ker so mi pomembni samo ljudje. Vi, ki vam je mar. Vi, ki še zbirate pogum, da pridete ali tisti, ki ste po prvem darovanju ugotovili, da to ni nič kaj hudega in se vračate. K nam prihajajo res plemeniti in dobri ljudje. Energija je tako zelo pozitivna, da se je vsi še kako zelo nalezejo. Akcija je posebna, ker so ljudje posebni. Naredijo jo drugačno, naredijo jo točno takšno, kot je klub. Predano. Zvesto. Ker vsi, ki pridejo darovat, s seboj nosijo veliko in plemenito srce. In verjamem, da odhajajo iz akcije srečni in ponosni. Kot smo to mi, ko na koncu dneva potegnemo črto in se zahvalimo vsem, ki nam pomagajo.

Ja, tudi letos bodo z nami res neverjetni ljudje iz UKC Maribor. Akcije pa seveda ne bi bilo brez RK Maribora, ki vedno poskrbi, da jo lahko organiziramo na pravi datum. Ta akcija je res naša akcija. NK Maribor skupaj povezuje vse. Da v našem lepem mestu, v Domu prvakov, ki je postal Dom Lige prvakov, še enkrat znova odpremo vrata za srca, da ponudimo svojo solidarno roko v pomoč tistim, ki nas potrebujejo. In ja, ker mi je mar, darujem kri v dar. Zato, če še nimate na svojih koledarjih… sreda, 30.08.2017, od 8.00 do 14.00. Če pridete malo kasneje, vas z veseljem počakamo.

Bodite zdravi, nasmejani in pripravljeni. Veselim se in vas pričakujem. Tokrat skozi organizatorske oči.

Mojca Pepelnik/organizatorica akcije

Oddaj komentar