Ste že obiskali galerijo v Kavarni hotela Betnava?

Ko so me prosili, naj se uvodoma predstavim, sem imel kar težave s pridevniki. Zato bom povzel kratek opis, s katerim me opisujejo govorniki na mojih razstavah: »Rajko Ferk velja za enega najaktivnejših in najprepoznavnejših slovenskih slikarjev v zadnjih letih. S svojimi deli navdušuje na številnih lokacijah, ne le v Mariboru, pač pa širom Slovenije in tudi v tujini.« Sam sebi se zdim še zmeraj predvsem človek, ki ima rad druženja. Na drugi strani slikam zase, na platno s potezami zapišem to, kar se kuha v meni. Med drugim že dobrih pet let vodim galerijo v Kavarni Betnava, kjer gostim umetnike iz Slovenije in tujine. Sem organizator mednarodnih likovnih kolonij, v letu 2017 me čaka že petnajsta zapovrstjo. kavarna betnavaTisti, ki me poznajo, bodo znali povedati, da »sem na hece«. Bolj za šalo kot zares sem svoje dovtipe in aforizme zbral v dveh knjigah – prva nosi naslov »Af(n)orizmi« in druga, ki je izšla konec tega leta, »Knjiga se ti smeji«.

Svoje poslanstvo sem našel v umetnosti, ki jo želim približati na družaben način. Predvsem Mariborčani lahko likovno umetnost spoznavajo na zmeraj dobro obiskanih otvoritvah razstav na lokaciji kavarne hotela Betnava. Otvoritve zmeraj spremlja še kulturni program z gostujočimi glasbeniki, plesalci, literati, zato so tovrstna druženja odlična priložnost za tkanje novih poslovnih in prijateljskih vezi. V prostorih galerije Kavarne Betnava so tako našla svoje mesto dela več kot stotih slikarjev, med katerimi je veliko perspektivnih umetnikov, ki so prav tukaj prebili led in razstavljali prvič. Tako so bile predstavljene mnoge tehnike slikanja od oljne tehnike, akrila, akvarela do slik z voskom, naravnim peskom, keramiko in slik na svilo, slikanje z vinom (vinoreli), s kavo, pikami (pointizem), tudi karikature in mozaiki.

kavarna betnavaOd 2. decembra pa vse do začetka februarja je v prostorih galerije Kavarne Betnava na ogled moja pregledna razstava likovnih del, ki so nastala v obdobju 2015-2016. Prihodnja otvoritev, tokrat bodo razstavljene slike za dobrodelno avkcijo iz dveh mednarodnih likovnih kolonij, Duplek Art 3 in Duplek Art 5, bo 3. februarja 2017. Se vidimo?
Rajko Ferk, slikar

Oddaj komentar