Sedi, pet!

Mojca Pepelnik

Ko je čas za druženje med tistimi, ki ustvarjajo članke, prispevke, fotografije, videe… in tistimi, ki ustvarjajo vijol’čno pravljico, potem je smeh zagotovljen. Zmaga novinarjem tudi letos ni bila namenjena. Pa tako so garali. Letos so igrali vsi. Od selektorja do golmana. In ni bilo dovolj. Ne za vodstvo, ne za zmanjšanje zaostanka.

Preprosto jim je zmanjkalo (še enkrat znova) nekaj malega do remija proti navdihujočim nasprotnikom. To so tekme, ko se lahko nasmejiš do solz. Največja napaka je, da jih ni več na leto. Ker so sproščene, zabavne, kjer se imamo res fajn in predvsem je to večer, ko vidimo koliko znanja je v nogah naših nogometnih legend. In tistih, ki pišejo o njih.

Lukna je včeraj »zasijala« v nogometni »evforiji«, kjer so eni delali zapiske, eni smo hoteli narediti eno res dobro fotografijo (in nam je to tudi uspelo), trudili pa smo se tudi navijat. Kdor tega ni doživel, vam morem povedat, da ste zamudili res tekmo. Ker takih igralcev se v dvorani ne bi branili niti največji in najboljši.

Selektor Jaša Lorenčič “v akciji”. Foto: Mala Mo

Kaj reči po 50-tih minutah igre?
Drugo leto bo zagotovo še več gledalcev (ta številka pridno raste). Drugo leto bodo novinarji zagotovo zmagali (ali pa vsaj remizirali). Drugo leto bodo točno ti novinarji zagotovo imeli prej trening (kot naj bi ga imeli vsako leto, a vedno zmanjka časa…) in drugo leto bomo dekline zrihtale navijaško skupino (seveda – kot vsako leto…).
Zagotovo bo tudi drugo leto veliko sarkastičnih pripomb s strani tistih, ki imajo kup izgovorov zakaj ne igrajo (joj, saj veš, poškodba) in tistih, ki bi z veseljem bili na njihovem mestu.

Se je pa treba zahvalit NK Mariboru za organizacijo tako neponovljivega dogodka. Zmaga je konec koncev od vseh. Ker so se oni zabavali na igrišču, mi na tribuni. Dobre volje je bilo ogromno, kar pa za tak mesec v letu zagotovo šteje največ in v teh stresnih časih, kjer vsi divjajo, norijo, vozijo s telefoni za volanom, pozabljajo da jih doma nekdo čaka, je ta dogodek res nekaj pozitivnega, nasmejanega. Predvsem pa se vedno znova pokažejo velika srca ljudi, ki so izven tega parketa… najboljša na planetu.

Foto: MalaMo

Vse dobro in najboljše v novem letu, dragi naši. Naj se vam uresničijo vse skrite želje. In še kakšno za 2019 prišparajte. 😉
MalaMo :*

Oddaj komentar