“Risanje okvirja”

Danes se bomo posvetile temi obrvi. Zelo pomembno je, kako imamo naravno oblikovane obrvi. A veliko nas dobro ve, da se trendi debeline obrvi spreminjajo. In nekatere smo tudi takšne, ki smo si jih same oblikovale pred leti in si PREVEČ populile dlačice!

Ja, to ne bi bil problem, če bi obrvi tudi zrasle, kot nam zrastejo lasje. Vendar temu ni tako. Zato se poslužujemo različnih tehnik, kako pri hudiču nam bi pognale dlačice tam zgoraj… hahahaha. Priporočajo nam ricinusovo olje, različne vrste ribjih olj, razni preparati za pospešeno rast obrvi… Mogoče kdo koristi kakšen tak nasvet, a v večini primerov to ne deluje.

Najbolj priporočljivo seveda je, da se o oblikovanju posvetujemo s strokovnjaki in se za začetek prepustimo njim. In ko smo že pri tem problemu, da naše obrvi več niso v trendu, je prepozno. Sedaj imamo tehniko vrisovanja obrvi, pri čemer moramo biti pozorni komu se prepustimo in ali smo alergični na tinto s katero se obrvi vrisujejo.

Najbolj priporočljivo je, da se obrvi DORIŠEJO in se zapolnijo prazna mesta, vendar ne tako, da se čisto obrijejo in samo vtetovirajo. Izgled pri prvi opciji je vsekakor bolj naraven.

Pa smo prišli do koraka, ko se naličimo. Nikakor NE POZABITE narisat obrvi, ko zaključimo pudranje in ličenje oči. Vedno poudarjam, da so obrvi kot okvir na sliki. Ta korak je zelo pomemben.

Najbolje je, da vzamemo tanek svinčnik in si ga najprej postavimo ob nosu in pri notranjem kotičku očesa, TO JE ZAČETEK obrvi. Saj vedite, da vam preveč “navznoter zapuljene” obrvi, razširijo nos.

obrvi 2

Nato vzamemo tanek svinčnik in si ga pristavimo h konici nosnice in zunanjemu koncu očesa. To nam pokaže kje se obrv KONČA. Za zaključek si postavimo svinčnik čez zenico in s tem naredimo vrh obrvi, kjer se lok proti koncu začne tanjšati.

Torej obrv NI cel čas enakomerno debela, ampak je najprej širša, nato se na vrhu “prelomi” in se tudi začne tanjšati.

Izberemo tudi primeren svinčnik, senčilo za obrvi, gel, maskaro za obrvi v barvnem odtenku naših dlačic. Izogibajte se črni barvi, ker dlačice niso čisto črne, ampak imajo rahel odtenek sive oziroma črne barve.

obrvi

Ko zarišemo obrvi, jih na koncu zabrišemo z metlico, ki je ponavadi na drugi strani svinčnika. Še to, ko barvamo obrvi, svinčnik ali aplikator držimo bolj položno, da ga nanašamo z mehkimi linijami in ne prav s konico. Ne sme se videti črta, ampak mora biti vse mehko in na koncu lepo zabrisano.

Tako, drage moje. Vaja dela mojstra. Želim vam uspešno “risanje okvirja”.

Oddaj komentar