Nekaj najpogostejših napak pri ličenju

  1. PUDER JE ZA FASADO

Vsi pudri se uporabljajo SAMO za enakomerno teniranje obraza in za rahlo prekrivanje nepravilnosti. Preveč žensk še vedno misli, da več pudra kot naneseš, bolj izgledaš kot retuširana punca iz fotografije! NEEEEEEE!!! Sploh suh puder se nanaša samo za rahlo matiranje in ne za izravnalno maso! Res vas opozarjam, da vas bo enkrat napadel kakšen zidar in s “špohtlom” začel strgat makeup iz vas! O tem, da mora biti pa pravi odtenek, pa sem govorila že zadnjič. Tako da pri tej točki poudarjam: PUDER NANAŠAMO V ZMERNIH KOLIČINAH IN GA UPORABLJAMO ZA ENAKOMEREN TEN!

2. RDEČILO ZA LICA SE MORA OPAZIT IZ LETALA

Joj, joj, joj… Kaj včasih zunaj vidim… Najraje bi pristopila do določenih žensk in jih začela drgnit z brisačo po obrazu! Kot prvo moram poudarit, da se konture (predel na/ob ličnicah, nosu, bradi, čelu) poudarjajo in “zarišejo” z barvo v zemeljskih tonih (bronz, temnejša zemlja odtenkih). Rdečila v raznih barvah: roza, oranžna in rdeča, se nanašajo DODATNO na že poudarjene konture. In se jih nanese RAHLO. Kar pomeni, da čopič rahlo “namočimo” v redčilo. Nato iz čopiča otresemo odvečen prah in komaj nato s čopičem nanesemo rdečilo na lica. To se mora poznati v rahlem prelivanju z vašim tenom kože in označenimi konturami! Torej: ROZA, RDEČA IN ORANŽNA RDEČILA SE NANAŠAJO V MAJHNIH KOLIČINAH NA ŽE OZNAČENE KONTURE!

3. TRI ZLEPLJENE TREPALNICE MI ODPREJO OČI

Kolikokrat sem že slišala: Eh, jaz si ne odstranim maskare vsaki dan, ampak si jo naslednji dan kr preko nanesem, da še bolj poudarim volumen.

Ob takih izjavah se prosim ne čudite, če padem na tla in začnem histerično jokat.

Trepalnice je treba VSAK DAN OČISTITI! Ne mi rečt, da nimate 4 evre za odstranjevalec maskare, ki ga imate 4 mesece! Vsak večer par kapljic na vatico in s krožnimi gibi odstranite maskaro. Ali pa naredite tako, kot recimo moja mami (ki je ljubiteljica domačih in naravnih stvari…). Rahlo navlažite vatico in kapljico ali dve olivnega olja. Nato s krožnimi gibi odstranite maskaro. Edino pri vodoodpornih maskarah, se res raje poslužujte dvofaznih odstranjevalcev. Ker če par dni zaporedoma nanašate plast na plast, je to vsak dan bolj zlepljeno in izgleda zelo ne negovano in površno. FUJ FUJ! Ne mi govorit stavkov kot to, da nimate časa, ste utrujeni, ker medtem ko lulaš na wc-ju si lahko maskaro očistiš, ali pa ko hodiš po stanovanju!

Zato: MASKARA SE ODSTRANJUJE VSAK DAN

4. ZA FIKSIRANJE MAKEUP-a SE UPORABLJA TUDI SPREJ ZA LASE

Lubi Jezus NEEEEE! Prosim vas, bodite prijazne do svojega obraza in preverite vse
informacije o ličenju. Če na obraz nanesete lak za lase, ga s tem dobesedno zastrupljate. Da ne govorim o tem kakšne poškodbe lahko dobite ob reakciji s soncem! Makeup lahko fiksirate (če že morate) s prav posebnimi spreji za fiksacijo makeup-a ali z vodico za obraz v razpršilcu. A zavedajte se, da je najbolj pomembno, da si kvalitetno nanesete podlago in jo raje nežno zafiksirajte s transparentnim pudrom. Saj ne rabite izgledati kot lutka. Koža naj diha in ima tudi malo leska.

5. KER IMAM SUHO KOŽO, UPORABLJAM PEELING ZA OBRAZ VSAK DAN

Koža na obrazu je najbolj delikatna in se počasneje obnavlja, kot koža ostalega telesa. Peeling za obraz se lahko uporablja enkrat mesečno (v izjemnih primerih večkrat). Če imate težave s “suho kožo” na obrazu, najprej preverite, če imate pravi puder/podlago. Nato preverite, če uporabljate pravilne izdelke za nego obraza. Kremica, ki super paše vaši prijateljici, še ne pomeni, da odgovarja tudi vam. Res se strokovno posvetujte, kaj je za vaš tip kože najprimernejše in ne dražite obraza s prekomernim “šmirglanjem”.

Če imate še kakšno zanimivo teorijo o ličenju ali negi, mi pišite na email : mateja.nabersnik@gmail.com ali na inbox FB Makeup artist Mateja Naberšnik. Nisem samo profesionalna vizažistka, ampak tudi kozmetični tehnik. Zato vam bom lahko individualno svetovala v obeh pogledih.

1 KOMENTAR

  1. Hvala za smernice, opozorila in nasvete.
    Lepo nalićeno in urejeno žensko z veseljem pogledam. Dobro je vedeti kako se naličiti za različne priložnosti in prav to opažam, da manjka nekateterim ženskam.
    Nadaljuj z izobraževanjem sebe in drugih. Prijetno pot naprej. N. N

Oddaj komentar