Najboljše v kinu

Igor Harb

»Žoga je okrogla, igra traja 90 minut, vse ostalo je zgolj teorija. Gremo.« V filmu Teci, Lola, teci je to eden prvih stavkov in odgovor na vsa večna vprašanja: kdo smo, od kod prihajamo, kam gremo… Nogomet je super, ampak osebno raje pogledam kak dober film. In ker verjamem, da nisem edini, bom še kakega priporočil.

Vir: Youtube kanal harb2harb

Wonder Woman v slovenskem prevodu Čudežna ženska zveni bolj newagersko kot akcijsko, a prva filmska pustolovščina najbolj slavne stripovske superjunakinje se brez dvoma uvršča med bolj spektakularne (in zabavne) akcijske filme leta. Wonder Woman smo prvič spoznali v lanskem filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice in ob boku vseh negativnih kritik tega filma (predolg, temačen, nasilen, brez smisla) je zmeraj bila omemba, da je Wonder Woman pa vseeno super.

Vir: Youtube kanal harb2harb

Ampak kaj, ko se je pojavila samo v peščici scen. V Čudežni ženski pa je v ospredju in tako spoznamo njen izvor, ki sega v grško mitologijo. Film namreč uspešno združi različna obdobja in žanre, pri čemer je osrednje dogajanje postavljeno v prvo svetovno vojno.

Izraelska manekenka in zvezdnica štirih filmov Hitri in drzni Gal Gadot je odlična v glavni vlogi, saj poleg miline in moči prikaže tudi odličen humor, ki je pri stripovskih filmih zmeraj plus. Podrobno oceno Čudežne ženske si lahko ogledate v kratki video oceni instantnici:

Seveda akcijski spektakli niso za vsakogar. Če so vam ljubše napete skandinavske drame, ne smete zamuditi trilerja Izginotje, za odklop možganov in nekaj smeha poskrbi filmska priredba slavne serije Obalna straža. Če pa želite v kino peljati otroke, pa ne morete zgrešiti z Malim šefom. Medtem ko je večini otrok všeč že ideja, da je glavni junak dojenček v obleki, bodo lahko spoznali tudi pomemben nauk o sprejemanju novih članov družine, risanka pa vsebuje tudi precej humornih scen za odrasle.

Vir: harb.si

Igor Harb,
filmski kritik in soavtor filmskega YouTube kanala harb2harb

Oddaj komentar