Kako se obleči v prehodnem obdobju?

Rene Dopler

Prehodno obdobje iz jeseni na zimo je eno izmed najbolj zanimivih, ravno v smislu hitre mode, ki narekuje potem modnega oblačenja skozi naslednje 3 mesece.

Veliko stvari, ki jih nosimo v pomladi jih ne moremo obleči, ker so bodisi pretanke ali iz materialov, ki preprosto niso možni prenašati nekoliko nižjih temperatur. Vseeno pa moramo biti zvesti svojemu stilu in slediti modnim smernicam. Letos je še posebej moderen širok kroj plašča v kamelji ali sivi barvi, s poudarjenimi rameni ter pasom, ki poudari silhueto in obliko telesa.

5cd998a118ca3397bf4f4967dae93408
Kristina Bazaan

Cenejši materiali se mešajo z nekoliko dražjimi. Pomembno je, da pazimo predvsem na material in kako bomo plašč vzdrževali, ko ga ne bomo nosili. V mrzlih jutrih je pomembno, da si oblečemo kakšno plast več ki jo tokom dneva lahko brez problema slečemo. Enostavno sem mnenja, da v mrzlih dneh res poskrbimo za svoje zdravje in da nam je prijetno toplo.

03f7d4797802a3e40866a7b2b4c38ef5
Kristina Bazaan

V poslovni zimski modi so zaželjeni pleteni puloverji z našitki ter etničnimi motivi. Prav tako so zelo značilne močne barvne palete in kontrasti. Krila raje zamenjajte z dobrim parom hlač, ki so tudi širokega kroja. Pri čevljih je predvsem pomembno udobje ter zaščita. Kultni in že nadvse naveličani “piščančki” niso primerni za v službo ali bolj formalne trenutke. Raje obujte lep par visokih škornjev v rjavi ali črni barvi, ali pa ostanite zvesti gležnjarjem, ki naj bodo brez pretiranega okrasja. Z dodatki bodite še bolj pazljivi in jih smiselno dodajajte na “look”. Zlato naj zamenja srebro, živo naj zamenjajo nevpadljivi kosi. Izogibajte se tudi majhnim in nepraktičnim torbam. Zelo moderne so velike t. i. “shopper” torbice, ki so postale “must have” kos v omari vsake bloggerke ali trenddeseterke.

Oddaj komentar