Kako negovati kožo mladostnikov

Kamorkoli se obrnemo, nam prodajajo in vsiljujejo reklame kako izgledati mlajše, kako se negovati, da bo manj gubic, pigmentnih madežev. Kje pa je osveščanje mladostnikov in staršev KDAJ ZAČETI Z NEGO? KAKO NEGOVATI MLADE OBRAZKE?

Na internetu je poplava video posnetkov in nasvetov za ličenje. Mlade deklice si rišejo obraze zrelih žensk. Lastni starši jih ne prepoznajo več! In potem berem komentarje staršev:”Naša se pa že lepotiči, naša pa si že naredi popoln makeup.”

KAJ PA NEGA? Kdaj boste svojemu otroku kupili prvi čistilec za obraz, prvo kremico…? Velikokrat mi pišejo deklice, ker jih te stvari zanimajo. Hvala bogu! Kaj pa tiste, ki jim to ne pade niti na pamet??

Zato sem se odločila, da spregovorim o tej temi: KAKO NEGOVATI KOŽO MLADOSTNIKOV.
Danes vam bom naštela nekaj zmotnih mišljenj in “teorij”:

1. MLADOSTNIKI (od nekje 10 leta starosti naprej) NE SMEJO UPORABLJATI ČISTILCEV ZA OBRAZ

Napaka! Čistilci za obraz se uporabljajo za odstranjevanje nečistoč, znoja in loja, ki se na obrazu kopiči čez cel dan! To je nujno potrebno, saj drugače začnejo zaradi tega nastajati

Slika je simbolična
Slika je simbolična

mozoljčki in druge kožne iritacije. Saj se dobijo blagi odstranjevalci, s katerimi si lahko mladostniki operejo obraz (zvečer in zjutraj).

2. OBRAZ NAJ SI UMIJE KAR Z MILOM ZA TUŠIRANJE ali NAVADNIM MILOM


Grozaaaaa! Koža na obrazu se zelo razlikuje od kože na drugih delih telesa. Zato jo moramo obravnavati drugače. Vsa taka mila in geli so preveč agresivni izdelki za obraz. Uničujejo pH, dehidrirajo povrhnjico, povzročijo iritacije. Zato strokovnjaki zelo odsvetujejo uporabo teh izdelkov za umivanje obraza!

3. ČE IMAM MASTNO KOŽO, JO MORAM IZSUŠITI

Nikakor! Mastna koža potrebuje pravilno čiščenje, dovolj vlage in pravilne, hranljive izdelke! Nikakor ne uporabljajte samo izdelkov za “izsušitev” kože in samo izdelke proti mozoljčkom! Velikokrat se koža masti, ker nima dovolj vlage in ni pravilno očiščena.

4. OBRAZ SI VSAK DAN ČISTIMO S ČISTILNIM GELOM, KI VSEBUJE PEELING

Slika je simbolična
Slika je simbolična

AU! Ubogi obraz! Prvo kot prvo, ni mehanski peeling za vsak tip kože! Peeling se NE SME delati vsak dan, ker s tem uničujemo povrhnjico! Koža na obrazu se obnavlja počasneje in je tanjša, bolj občutljiva, kot koža na telesu – zato naj bi se peeling za obraz delal nekje na 3 tedne (odvisno od tipa kože in problematike). Nikakor pa ne vsak dan!

 

 

Še veliko bi imela za povedati na to temo. In zelo rada bi seznanila mladostnike in starše o pravilni negi. A potem bi lahko napisala celo knjigo. Zaenkrat sem vam dala dovolj za misliti.

V bližnji prihodnosti bom naredila tudi posebno delavnico/tečaj za mladostnike, kako se negovati in katera ličila uporabljati na svoji začetni poti ličenja. Zato mi pridno pišite vsa vaša vprašanja na MAKE UP ARTIST MATEJA NABERSNIK.

Čuvajte svoje obrazke, da ne boste prehitro brezobrazni ??

Oddaj komentar