Dobrodelna avkcija slik

Lani junija je potekala že tradicionalna mednarodna likovna kolonija Duplek Art 5. Na koloniji je sodelovalo kar 27 umetnikov iz osmih različnih držav. Kot vsako leto jo je tudi v organiziral Rajko Ferk, oziroma likovno humanitarno društvo RAY & CO.
Tokrat je svoja likovna dela velikodušno, v dobrodelne namene doniralo skupaj kar 14 slikarjev iz tujine in sicer:
Hazim Talić – BiH,  Hendrik Sieders – Avstrija, Mijodrag Janković – Srbija, Ivan Grozdanovski – Srbija, Ahmed Noah Al Zahid – Qatar, Diana Milakieva – Bolgarija, Milan Stunja – Hrvaška, Marijana Gerbus Ivančov – Hrvaška, Larisa Kralj – Rusija, ter slikarji iz Slovenije: Maksimiljan Sternad Milč, Stanislav Lukić, Renata Donko, Albina Kragelj, Irena in Rajko Ferk.

Tako smo se odločili, da zopet naredimo nekaj dobrega in organiziramo dobrodelno avkcijo slik.
Nekaj slik je bilo ne prodanih še iz prejšnje likovne kolonije Duplek Art 4, tako bo skupaj na avkciji na voljo 27 likovnih del. Umetniška dela so že na ogled od nedelje, 29.1.2017 v Galeriji Kavarne Betnava. Slike namenjene za avkcijo si lahko ogledate na rjavi steni galerije.rajko ferk avkcija slik

Sama avkcija bo potekala 3. februarja 2017 ob 20.00, prav tako v Kavarni hotela Betnava, v sodelovanju s Humanitarnim društvom Unija (članice Mirjana Stiplošek Gorza, Marika Rek in Ana Žvorc) in Likovno humanitarnim društvom RAY & CO. To bo že naša četrta skupna dobrodelna avkcija.

Izkupiček od prodaje slik bo namenjen deklici in fantku za fizioterapije, oba imata celebralno paralizo in za mlado mamico, ki je s štiriletno hčerko pristala na robu preživetja.

Celotni dogodek bo popestren z glasbeno skupino deklet po imenu Triple Treat, ter s plesno točko plesne šole Zapleši.si.

Ker je v današnjem času pomembno, da si med seboj pomagamo, vas vljudno vabimo, ta ste tudi vi del tega lepega dogodka. Z nakupom umetniškega dela boste sebi podarili nekaj dragocenega, hkrati pa velikodušno pomagali otrokom.

Se vidimo.

Oddaj komentar