Zavetišče za živali bo odprlo svoja vrata

V mariborskem Zavetišču za živali letos obeležujejo 10. obletnico obratovanja. Ob okroglem jubileju vabijo na dan odprtih vrat, ki bo potekal v soboto, 25. maja, med 10. in 15. uro.

Zavetišče se nahaja na lokaciji Avtomobilske ulice v Mariboru, ki se je izkazala za izjemno primerno lokacijo izvajanja obvezne gospodarske javne službe oskrbe zapuščenih živali. Ne samo, da sprehajalcem omogoča odlično izhodišče za različno dolge potepe s kosmatinci v naravi, ampak s svojo prostornostjo omogoča tudi najpomembnejše – delovanje lastne ambulante, v kateri letno oskrbijo več kot 300 zapuščenih psov in 600 mačk. Ob okroglem jubileju vabijo na dan odprtih vrat, ki bo potekal v soboto, 25. maja, med 10. in 15. uro, v Zavetišču za živali Maribor, na Avtomobilski ulici 25 v Mariboru. Zaposleni v zavetišču in prostovoljci, ki zmeraj z veseljem priskočijo na pomoč, pripravljajo zanimiv program za ljubitelje malih živali. “Tako mladi kot starejši obiskovalci bodo lahko prisluhnili predavanju o odgovorni posvojitvi živali, na katerem bomo razmišljali o vseh okoliščinah, ki jih kot odgovorni lastnik moramo pretehtati, preden se odločimo družino povečati za hišnega ljubljenčka,” so povedali.

Muc Maco v Zavetišču za živali Maribor.

Tradicionalno bo ob dnevu odprtih vrat potekalo izobraževanje za nove sprehajalce psov, ki so trenutno v zavetišču in dnevno potrebujejo gibanje. Pse iz zavetišča lahko na sprehode vodijo le polnoletne osebe, mladoletne pa v obveznem spremstvu polnoletne osebe. Izobraževanje pa je namenjeno vsem, ki imajo resen namen prihajati v zavetišče in poskrbeti za dnevni odmerek gibanja in pomoč pri socializaciji psov, ki čakajo na nove odgovorne lastnike. “Do danes je izobraževanje opravilo več kot 1.500 posameznikov, medtem ko se v zavetišču še zmeraj soočamo s pomanjkanjem sprehajalcev, saj jih redno v zavetišče prihaja le 10,” so še dodali. Otroci se bodo lahko zabavali ob poslikavi obraza, delavnicah, na katerih bodo iz odpadnih materialov izdelovali igrače za živali v zavetišču, pripravljamo pa tudi bogat srečelov.

Izkupiček srečelova bo namenjen priboljškom, ki bodo namenjeni kosmatincem, ki so trenutno v oskrbi zavetišča. Ves čas bodo zaposleni v zavetišču na voljo tudi potencialnim novim lastnikom živali, ki so trenutno v zavetišču, saj se ob dnevu odprtih vrat običajno zgodi največ posvojitev. V imenu zapuščenih psov in mačk upajo, da si bomo tudi letošnji dan odprtih vrat zapomnili prav po številu novih posvojitev.

Oddaj komentar