Zakaj so se spreminjale izžrebane številke Super Lota

Vir: FB Danijel Kren

Nad ponedeljkovim žrebanjem super lota je na socialnem omrežju svoje nezadovoljstvo nad Loterijo Slovenija objavilo kar nekaj uporabnikov. “Kaj se dogaja v slovenskem lotu?
Naj mi nekdo razloži zakaj so po včerajšnjem žrebu super lota trikrat spremenili izid na uradni strani loterije Slovenije. Gamad kradljiva”, je objavil eden izmed uporabnikov Super Lota. Na Loteriji Slovenija so priznali zaplet in se opravičujejo.

Na facebooku Danijela Krena smo zasledili objavo in fotografije, da je so se 1. januarja zvečer spreminjale izžrebane številke igre Super Loto. Preverili smo kaj o takšni blamaži menijo na Loteriji Slovenija.

“Pri objavi podatkov je žal prišlo do dveh neljubih tehničnih zapletov.”

“V prvem letošnjem žrebanju igre Super Loto, ki je potekalo 1. januarja zvečer na 1. programu Televizije Slovenija, smo izžrebali naslednje številke: 2-18-19-20-26-28-36 in dodatno številko 7. Izžrebane številke smo skladno z običajnim protokolom pravilno objavili na televizijskem žrebanju, jih z e-sporočili posredovali e-igralcem, jih objavili na spletnem portalu www.eloterija.si, na odzivniku Loterije Slovenije, na specializiranih prodajnih mestih Loterije, na vseh BS Petrol, MOL, OMV in v trafikah 3Dva ter na mobilni aplikaciji Loterije Slovenije,” so sporočili iz Loterije Slovenija.

Na spletni strani www.loterija.si so se podatki osveževali postopoma (v roku 30 minut): avtomatično sta se najprej osvežila le podatek o krogu in datumu žrebanja, nato podatek o izžrebanih številkah in nazadnje podatek o informativnih vrednostih dobitkov. V tem času so bili tako objavljeni rezultati iz žrebanja Super Lota 31. marca 2017.

Na Loteriji še poudarjajo, da so podatki, objavljeni na spletni strani www.loterija.si, zgolj informativne narave – Loterija skladno z 18. členom Pravil igre Loto najkasneje v roku sedmih dni od žrebanja sestavi poročilo za določen krog igre in ga objavi na vseh prodajnih mestih igre in na spletnem naslovu. Poročilo je podlaga za izplačilo dobitkov.

V poročilu, objavljenem 1. januarja zvečer (po žrebanju) je bila vrednost dobitkov Super Lota napačna: skladno s 15.a členom Pravil igre Loto mora Loterija v primeru, da v določenem krogu ni dobitka posamezne vrste, vrednost sklada za to vrsto dobitka sorazmerno dodati dobitkom nižje vrste tega kroga => ker dobitek Super 6+1 ni bil vplačan, se je sklad v višini 29.328,47 evrov razdelil med vse dobitke Super Lota, napačno tudi v dobitek Super 7. Do odprave neskladja so bila izplačila dobitkov Super Lota ustavljena.

“3. januarja zjutraj smo pripravili novo poročilo s pravilnimi vrednostmi dobitkov in ga objavili na spletni strani www.loterija.si. Na podlagi tega poročila tudi izplačujemo dobitke Super Lota,” še dodajajo na Loteriji Slovenija.

Igralcem se na Loteriji Slovenija za nevšečnosti iskreno opravičujejo.

Oddaj komentar