Zadnja nedelja v maju bo v znamenju vseslovenskega otroškega tekaškega dogodka

FOTO: Malckovsport.si

Zadnja nedelja v mesecu maju bo združila vse mlade družine, ki rade tečejo in se gibajo v naravi.

Kljub vsem omejitvam, ki ste jih trenutno deležni ljubitelji športnih dogodkov, je ekipa Malčkovega športa uspela pripraviti poseben tekaški dogodek, na katerem boste lahko otroci skupaj s starši preizkusili v teku na razdalji med 200 in 600 metrov.

Malčkov tek po svoje bo letos potekal prvič in je organiziran kot inovativna rešitev glede na trenutne omejitve organiziranja športnih dogodkov. Ekipa Malčkovega športa je namreč skupaj s partnerjem Skupina stroka.si prilagodila tradicionalni majski otroški množični dogodek Malčkov tek, ki se ga je doslej vsako leto udeležilo skupno več kot 500 otrok. Letos bodo lahko vsi otroci v spremstvu staršev organizirano tekli ob istem času, le da ločeno in varno, vsaka družina na svoji izbrani lokaciji.

Na Malčkovem teku po svoje, ki bo potekal 31. maja, bodo lahko sodelovali otroci od 3. do 10. leta starosti ter njihovi starši. Tekaški dogodek se bo pričel ob 11. uri s prenosom v živo na Facebook profilu Malčkov šport. Najprej bo potekalo skupinsko tekaško ogrevanje, nato pa se bo na štart podal športni junak Tim, maskota Malčkovega športa. Organizator zato vabi vse družine, da se ob najavljeni uri pripravijo na svojem izbranem tekaškem mestu, se preko telefona povežejo s prenosom v živo ter sodelujejo na dogodku.

Na Malčkov tek po svoje morajo starši otroke najaviti, kajti po opravljeni prijavi bodo po elektronski pošti prejeli brezplačno unikatno predlogo za medaljo, ki jo bodo lahko izdelali za svoje otroke in jih tako nagradili za opravljeno tekaško nalogo.

Vse sodelujoče družine, ki bodo z Malčkovim športom delile svoje tekaško doživetje, pa bodo sodelovale tudi v mega nagradni igri s praktičnimi nagradami.

Brezplačne prijave in vse dodatne informacije so staršem na voljo na tej spletni strani.

O Malčkovem športu:

Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo. Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom.

Malčkov tek po svoje organizira ekipa, ki ima večletne izkušnje z delom z otroki in organizacijo športno-rekreativnih dogodkov. Na Koroškem, Primorskem in Štajerskem izvajajo različne športno-rekreativne programe pod imenom Malčkov šport. Vsako šolsko leto pri njih telovadi več kot 250 otrok, organizirajo pa tudi različne tečaje in otroške animacije. Prav tako na Koroškem že 14 let organizirajo največjo športno-rekreativno otroško prireditev Malčkov tek in Mega malčkovo zabavo, ki jo vsako leto obišče okoli 5000 obiskovalcev.

Oddaj komentar