Za gradnjo ceste v Poslovno proizvodni coni Tezno potrjen evropski denar

Vir: google maps

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o evropsko podprtem sofinanciranju gradnje ceste v Poslovno proizvodni coni Tezno. Vrednost projekta, ki ga bo izvedla Mestna občina Maribor, je 400.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 246.000 evrov.

Kot so sporočili iz vladne službe, je namen projekta izvedba gradbeno-obrtnih del pri novogradnji cestnega odseka z vso pripadajočo infrastrukturo na zahodnem delu poslovno proizvodne cone na Teznem, ki je ena največjih v regiji. Podjetja na tem območju sicer že delujejo, vendar cesta in komunalno-energetska infrastruktura še nista zgrajeni.

Z naložbo bodo zagotovili normalne pogoje za poslovanje podjetij in omogočili njihovo širitev oz. gradnjo novih objektov. S tem bodo podjetja dobila možnost za svojo rast, mogoče bo tudi odpiranje novih delovnih mest, ki so pomembna za Maribor in širšo podravsko regijo. Cesta bo prispevala tudi k večji prometni varnosti in boljši urejenosti cone.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar