Z jutrišnjim dnem počitniški vozni redi avtobusov

Vir: Facebook Marprom

V mestnem avtobusnem prometu bodo ob koncu šolskega leta prešli na počitniške vozne rede, ki bodo veljali od petka, 25. junija, do izteka poletnih počitnic.

Ob tem se bo v petek spremenila tudi trasa linije 8 Maribor AP–Terme Fontana, saj jo bomo podaljšali do Mariborskega otoka, kjer se začenja kopalna sezona. V času te bo avtobusna povezava do otoka na razpolago vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut.

Odhod z dogodkov v okviru festivala tudi z mestnim avtobusom

Zadnji večerni povratek s kopališča bo ob 20.15. “V počitniške vozne rede smo vključili tudi nočni krožni liniji K 1 in K 2; slednji, ki opravita krog po Mariboru med 23.15 in polnočjo, bomo ohranili vse dni do konca Festivala Lent, 3. julija. Tako bomo omogočili odhod z dogodkov v okviru festivala tudi z mestnim avtobusom,” so sporočili.

Na območju Pohorja pa bo od 25. junija ob sobotah, nedeljah in praznikih na voljo prevoz na dveh posebnih avtobusnih linijah: eni na relaciji Ruše–Areh–Bellevue–Sp. Hoče–Botanični vrt in drugi Botanični vrt–Sp. Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Minibusa na teh linijah, opremljena s prikolico za kolesa, bosta vozila ob ugodnih vremenskih razmerah; cena enosmerne vozovnice bo 3 evre za odrasle in 1 evro za otroke, medtem ko bo transport koles brezplačen.

“V poletni sezoni oziroma do 29. avgusta bosta minibusa iz Ruš in Hoč ob vikendih in praznikih na Pohorje opravila pet voženj dnevno, z vmesnimi postanki pri več znanih izletniških in turističnih točkah. Med vožnjo bo, tako kot na vseh ostalih avtobusih, obvezna uporaba zaščitne maske. Opravljanje prevoza na pohorskih linijah sofinancirajo občini Ruše in Hoče – Slivnica ter Turistično društvo gostincev Pohorja,” so še sporočili iz Marproma.

Oddaj komentar