Vodstvo Univerze v Mariboru Lorenčiču vročilo izredno odpoved

Teodor Lorencic, vir: Lokalec.si

Pomočnik glavne tajnice Univerze v Mariboru Teodor Lorenčič je prejel izredno odpoved delovnega razmerja zaradi objav podjemne pogodbe, sklepa o pedagoški razbremenitvi in predloga za zmanjšanje neposredne pedagoške obremenitve nekdanjega predsednika upravnega odbora univerze Bojana Škofa, poročajo časniki. Lorenčič je že napovedal pritožbo.

Nekdanjemu glavnemu tajniku mariborske univerze ter sedanjemu vodji oddelka za odnose z javnostmi in pomočniku glavne tajnice Lorenčiču se očita, da je naklepno ali iz malomarnosti huje kršil obveznosti iz delovnega razmerja z objavo dokumenta, s katerim je skušal v predvolilnem času očrniti novega rektorja mariborske univerze Zdravka Kačiča, poroča današnji Dnevnik.

Dokumente naj bi po poročanju Večer na spletnem portalu univerze sicer objavil sodelavec iz oddelka, ki ga vodi Lorenčič. A ker naj bi šlo za razkrivanje osebnih podatkov, so po prijavi Škofa stekli postopki, tudi komisije, ki je med drugim ugotavljala, ali je zaposleni dokumente objavil po naročilu Lorenčiča.

Čeprav je bil postopek zaključen še pred primopredajo poslov prorektorja s pooblastili rektorja Žana Jana Oplotnika novemu rektorju Kačiču, prvi izredne odpovedi ni podpisal, jo je pa novi rektor. Prav Kačiča je Lorenčič sicer v maju ovadil zaradi domnevne zlorabe pooblastil, še spominja Večer.

Lorenčič, ki vsebine izredne odpovedi ni želel razkrivati, je za Večer dejal, da je stvar precej kontradiktorna in da gre za maščevanje. Za situacijo, v kateri se je znašel, je dejal, da “tisti, ki je naredil kaznivo dejanje, odpušča tistega, ki je kaznivo dejanje prijavil”. Dodal je še, da je naredil le to, kar javni uslužbenec v takšni situaciji mora narediti, zato bo zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi tožil univerzo, saj je, kot je dejal za Dnevnik, prepričan, da ni prekoračil svojih pooblastil.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar