VIDEO: Vlado Šega o izčrpavanju Dravskih elektrarn Maribor

Z vodjem sveta delavcev v Dravskih elektrarnah Maribor, Vladimirjem Šego, smo se pogovarjali o  položaju DEM, izčrpavanju in o tem, ali bi bila logična poteza, da se sedež Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) preseli iz Ljubljane nazaj v Maribor.

S pogumnim zapisom na Facebooku, je Vlado Šega razprl mnoge razprave o Dravskih elektrarnah Maribor in o centralizaciji. Da denar odteka v Ljubljano, da se za vzhodno regijo ne poskrbi dovolj.

Na Facebooku je zapisal tako:

Ni za odpirat šampanjce, je pa zanimiv mejnik. Letos bomo prebili poldrugo milijardo, ki je odtekla iz Dravskih elektrarn po širni Sloveniji, tja od nastanka holdinga do skoraj. Seveda po tem, ko nam bo krovna družba HSE pobrala še ves lanski dobiček. Da ga ne bi, se ni za bati – brez skrbi, ga bo, in to do zadnjega centa. Precejšen del teh cvenkov je šel za izravnavo stroškovnih cen preostalih proizvajalcev v skupini, kar je normalno in opravičljivo. Nekaj jih je šlo za packarije okoli TEŠ 6, kar je normalno (za našo deželico) ni pa opravičljivo. Precej pa kar tako, za nespametne odločitve. Kar ni ne normalno in ne opravičljivo. Pa se za to nihče kaj dosti ne sekira. Ne nadzorniki, ne SDH, še manj vlada in nasploh vsi tisti v raznih organih, ki so lepo plačani za to, da bi se sekirali zaradi takih reči.
Kaj pa DEM, ki vse te zgodbe plačuje. Družba, ki je ob svojem porečju včasih znala dat kak evro za gasilce, kulturo in šport. Družba, ki je podelila kakšno štipendijo, koga zaposlila … Družba, ki je nekoč bila meka znanja in napredka elektro gospodarstva ter je danes le še navaden obrat, bleda senca, katera še svojih čistilk, računovodkinj, pravnikov… ne sme več imeti. Na vsak naš zaslužen evro gre v Ljubljano poldrugi. In tam se odloča o vsem in res prav vsem. Kar tako brez znanja. Argument moči je že davno povozil moč argumentov.

O čem je tekla beseda, pa si poglejte v intervjuju:

Podrobnosti z odgovori vseh deležnikov v zgodbi objavimo kmalu.

Oddaj komentar