VIDEO: Vijoličasti z optimizmom na Islandijo

Nogometaši NK Maribor pred odhodom na Islandijo

Nogometaši NK Maribor so danes z letališča Edvarda Rusjana Maribor poleteli proti Islandiji, kjer se bodo jutri ob 22.00 uri, na prvi kvalifikacijski tekmi za Ligo prvakov, pomerili s tamkajšnjim prvakom Velurjem.

Pred poletom in prvo letošnjo evropsko preizkušnjo vijoličastih bojevnikov smo se pogovorili s kapetanom Marcosom Tavaresom in strategom Darkom Milaničem. Na Islandijo je odpotovalo 21 igralcev. Vratarji Pirić, Handanović, Cotman, branilci Ivković, Rajčević, Peričić, Viler, Kolmanič, Milec in Klinar, vezisti Vrhovec, Pihler, Cretu, Hotič, Kramarič, Požeg Vancaš, Kotnik in Kronaveter ter napadalci Tavares, Mešanović in Mulahusejnović. Zaradi poškodb so doma ostali Luka Zahović, Luka Uskoković in Felipe Santos. Ostali nogometaši pa zaenkrat še niso dobili priložnosti uvrstitve v ožji kader.

Pred odhodom na Islandijo je bil kapetan Marcos Tavares precej optimističen, saj je prepričan, da so priprave oddelali dobro in da so na nasprotnika zelo dobro pripravljeni, kljub umetni travi, ki med nogometaši evropskih prvenstev ni najbolj priljubljena.

Na vprašanje, do kam lahko seže Maribor, je Tavares brez oklevanja odgovoril: “Do Lige prvakov.” Vse torej kaže, da so fantje maksimalno motivirani in predvsem samozavestni pred kvalifikacijami za letošnjo Ligo prvakov.

Strateg Vijoličastih, Darko Milanič, je pred odhodom opozarjal na previdnost, saj nogometaši islandskega Velurja igrajo zelo drzno, pred kratkim pa so v ekipo vrnili norveškega napadalca. Milanič je prepričan, da zaradi preteklih izkušenj z Islandci, Mariborčanom tokrat, zaradi tega, ne bo nič lažje. Kljub vsemu pa ostaja optimističen, saj so se na nasprotnika zelo dobro pripravili.

Oddaj komentar