VIDEO: V Vrtcu Pekre zamenjali sporni bojler

Vir: arhiv TD Pekre

V mariborskem Vrtcu Pekre so zamenjali sporni bojler, zaradi katerega so imeli težave z vodo. Ker še niso prejeli rezultatov analize zadnjega odvzema vzorcev, zaenkrat ostajajo omejitve uporabe vode v veljavi. Ravnateljica Vrtca Studenci, kamor spada enota Vrtca Pekre, Marjanca Karba je dejala, da so ukrepi preventivne narave, zato zdravje otrok ni ogroženo. Smo se pa z ravnateljico pogovarjali tudi o ostalih nepravilnostih, ki so se zgodile pri vgrajevanju opreme v vrtec v Pekrah in teh ni malo. 

V novem vrtcu v Pekrah se že od odprtja pred dvema letoma soočajo z različnimi težavami zaradi domnevnih pomanjkljivosti v gradnji. Prejšnji mesec so tako nastopile težave z vodo potem ko je podizvajalec zamenjal stari bojler, ki je točil, z novim, so v vodi zaznali vonj po nafti, v njej so bile prisotne celo prepovedane snovi.

Zaradi vsebnosti legionele bodo v vrtcu Pekre še vedno veljali preventivni ukrepi, zato bodo otroci pili ustekleničeno vodo, posebej previdni bodo pri uporabi vroče vode, medtem ko so hladno že pred ugotovitvijo prisotnosti prepovedanih snovi, uporabljali le za umivanje rok, je pojasnila Karbova.

Novi vrtec Pekre.

Županstvo je ob zaznavi problema napovedalo odločno ukrepanje

Župan Saša Arsenovič je po sestanku z vodstvom vrtca napovedal odločno ukrepanje tudi v primeru ostalih odkritih napak v vrtcu. Po besedah Karbe bo naslednji sestanek v začetku junija, ko se tudi izteče rok za odpravo pomanjkljivosti.

Sicer pa so mediji že pol leta po odprtju novega vrtca od tam začeli poročati o vrsti napak, kot so težave z zapiranjem vhodnih vrat, pomanjkljivo tesnjenje oken in posledično zamakanje ter odstopanje talnih oblog.

Še vedno rešujejo nepravilnosti izvajalcev izpred dveh let

Pred dvema letoma so otroci v Pekrah tako lahko stopili skozi vrata čisto novega vrtca, za katerega se je izkazalo, da je bil grajen površno, oziroma so bili površni vsaj pori vgrajevanju pohištva in drugih elementov, kot so okna in vrata.

Oddaj komentar