VIDEO: V UKC Maribor z lastnim vložkom in donacijami povečali število klimatiziranih prostorov

Od leve dr. Matjaž Vogrin, dr. med., strokovni direktor UKC Maribor, Marko Lukić, Lumar, iniciativni odbor za zbiranje donacij za UKC Maribor, Luka Šulić, Marcos Tavares, dr. Vojko Flis, direktor UKC Maribor, dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., predstojnica Klinike za pediatrijo UKC Maribor

V poletnih mesecih so v UKC Maribor zaradi izjemno visokih temperatur soočeni z bivanjskimi razmerami, ki niso primerne za opravljanje zdravstvene dejavnosti. Zaradi neodzivnosti države na perečo problematiko, je vodstvo UKC Maribor že v poletnih mesecih 2018 pozvalo javnost v želji po donacijah finančnih sredstev.

Vodstvo UKC Maribor je lani državo pozivalo k ureditvi hlajenja v zdravstvenih ustanovah tako, da nameni del presežnih sredstev, ki so se nabrala na računu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, za ureditev klimatizacije, saj v poletnih mesecih v UKC Maribor temperature presežejo mejo, ko je še mogoče nemoteno opravljati zdravstveno dejavnost. Zaradi neodzivnosti države in mačehovskega odnosa, so težavo, s pomočjo donacij in lastnih sredstev, začeli reševati na lastno pest. Akcijo zbiranja donacij so zagnali lani poleti, ko so imeli zaradi neustreznega hlajenja prostorov največ težav. Pobudnik zbiranja donacij je znan mariborski poslovnež Marko Lukić, direktor in lastnik podjetja Lumar. Za boljšo prepoznavnost projekta zbiranja donacij za klimatizacijo in novo zdravstveno opremo UKC Maribor, sta bila za ambasadorja izbrana Luka Šulić iz svetovno znanega dueta 2Cellos in Marcos Tavares, kapetan NK Maribor. Več v priloženem video prispevku.