VIDEO: Protestniki na kolesih znova pokazali, da se ne strinjajo z vlado

Tudi danes so se na ulicah nekaterih slovenskih mest zbrali protestniki, večinoma na kolesih, ki izražajo svoje nestrinjanje s politiko vlade. Najbolj množičen je tudi tokrat protest v Ljubljani. Podporo tokrat slovenski kolesarski protestniki dobivajo tudi iz Berlina.

Protesti na kolesih so potekali tudi v drugih slovenskih mestih, denimo v Mariboru, Celju in Lendavi. V središču Maribora se je ob začetku protesta zbralo nekaj sto ljudi.

Slovenskim “kolesarjem” so podporo danes izrekli tudi somišljeniki v nemški prestolnici Berlin. Kot so zapisali v vabilu na protest na spletnem družbenem omrežju Facebook, se “Slovenke in Slovenci v Berlinu … pridružujemo protestnemu pozivu k odstopu vlade Janeza Janše”. Prisotnost je napovedalo nekaj 10 ljudi.

Protestniki so do vlade kritični zaradi vrste potez, med drugim domnevnih nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme za boj proti covidu-19, številnih kadrovskih menjav, večanja pooblastil policije, prizadevanj za pošiljanje vojske na meje, napadov na novinarje ter omejevanja dela nevladnih okoljskih organizacij.

Več v videu:

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar