VIDEO: Protest zaposlenih Doma starejših občanov Tezno

Danes so pred Domom starejših občanov Tezno zaposleni izvedli protest, s katerimi so, kot so poudarili v najavi protesta, izrazili nestrinjanje z obravnavo njihovih stanovalcev ter – kot so dejali – z enostranskimi in nekonsistentnimi ukrepi dveh ministrstev na področju stanovalcev domov za ostarele v času epidemije s covid 19. Javnost so seznanili z zahtevami Skupnosti socialnih zavodov Slovenije.Miren protest zaposlenih pred Domom starejših občanov Tezno je po besedah direktorice JasnE Cajnko, apel za odločevalce, ki se odločajo o starostnikih po domovih in o samem delovanju domov za starostnike med epidemijo bolezni covid-19.

Na koncu nam je poudarila še to, da se skupaj s Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije ne strinjajo s stigmo, ki je doletela domove za starostnike. Namreč domovi so kaj kmalu po prvih primerih okužb z novim koronavirusom od uradnih govorcev vlade in ministrstev dobili naziv „žarišča bolezni“. Ta in druge pomensko podobne izraze pa so povzeli tudi drugi.

In kot je dejala med svojim govorom na protestu, v tem domu ne bodo nikogar odpisali, če se pride do okužbe, kljub temu, da zdaj delajo vse, kar zmorejo, da do okužbe ne bi prišlo.

Podrobnosti v videu:

Oddaj komentar