VIDEO: Poslanci Kluba 7 in Arsenovič o izčrpavanju DEM in odpravi vinjete na hitri cesti

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je danes gostil poslanke in poslance Državnega zbora, ki prihajajo s tega območja, gre za tako imenovani Klub 7. Govorili so o možnostih sodelovanja za dosego skupnih ciljev v prid regiji. Med drugim si bodo skupaj prizadevali za ustavitev izčrpavanja Dravskih elektrarnah Maribor in ukinitev vinjet na hitri cesti skozi Maribor.

Poslanci, ki so se udeležili današnjega delovnega srečanja: Lidija Divjak Mirnik, Jurij Lep, Dejan Kaloh, Bojana Muršič, Branislav Rajić, Andrej Rajh, Franc Trček in Gregor Židan.

Moramo najti pot do denarja, ki se izteka iz Drave v druge dele Slovenije, vsaj v delu, tudi nazaj v regijo,” je dejal mariborski župan Arsenovič. Med drugim so se s poslanci iz te regije dogovorili za redna delovna srečanja, tako da bodo tvorno sodelovali v času celotnega mandata.

Med drugim so govorili tudi o zdaj že slavnem Zakonu o Pohorju, čeprav o konkretnih rešitvah in časovnici, kdaj bi zakon lahko uvidel “luč dneva”, ni bilo govora.

Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, ki bo med drugim predsedovala tako imenovanemu Klubu 7, klub poslancev iz regije, je dejala, da se bodo zavzemali, da bo Zakon spisan in sprejet.

Preprečiti iztekanje denarja iz regije

Zavezali so se, da si bodo prizadevali za ponovno vzpostavitev nadzornega odbora DEM s ciljem, da del dobička ostane v regiji. Obenem pa pozivajo Slovenski državni holding (SDH) in vlado, da se sedež Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) preseli nazaj v Maribor, saj da ne pristajajo v izčrpavanje regije. Več o tem pa Franc Trček, poslanec Levice.

Ponovno v boj proti vinjetnemu sistemu na hitri cesti H2

Čeprav so se prejšnji poskusi izkazali za neuspešne, bodo tudi tokrat poskušali prepričati Dars v ukinitev vinjet za osebna vozila na hitri cesti skozi Maribor. Po besedah poslanca SMC Branislava Rajića imajo zdaj dodaten argument zaprtje Ljubljanske ceste, kjer se gradi podvoz pod železnico.

 

Oddaj komentar