VIDEO: Festival Druga godba letos tudi v Mariboru

FOTO: Facebook Druga godba

Mednarodni festival Druga godba bo že 35. leto zapored gostoval v drugem največjem slovenskem mestu. Od 21. do 25. maja bo v Ljubljani in Mariboru 16 koncertov izvajalcev različnih glasbenih žanrov, od severa Evrope do juga Afrike. Med njimi bodo ameriški kitarist Yonatan Gat ter ukrajinska in britanska zasedba DakhaBrakha in Kokoroko.

Letošnja festivalska edicija ne ena bogatejših v zadnjem času. Kot je dejal Bogdan Beniger, vodja programskega odbora Druge godbe, je festival narejen tako, da skuša zbujati radovednost, odpirati obzorja, nagovoriti ljudi, da gredo poslušat tiste stvari, ki jih ne poznajo. “To je bil vedno naš cilj in tako je tudi letos,” je dejal Beniger.

Zadnji dve leti so gostovali v Piranu, letos pa bodo se predstavili še občinstvu v Mariboru. Kot je dejal Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor, so ugotovili, da je od Ljubljane do Maribora enako daleč kot od Maribora do Ljubljane. Čeprav bo v Mariboru potekal le en festivalski dan, 25. maja, bodo v minoritski cerkvi in avditoriju Lutkovnega gledališča Mariboru (LGM) nastopili poljski trio Sutari, slovenska zasedba Bakalina Velika in zasedba BCUC iz Južnoafriške republike.

 

Z avditorijem LGM je Druga godba ponovno pridobila prizorišče na prostem, zato so organizatorji festivala sodelovanja z Mariborčani izjemno veseli. “Druga godba je bila vedno festival, ki se je dogajal tudi zunaj,” je še povedal Benigar.

Oddaj komentar