V spodnjem ribniku Mestnega parka danes izlov rib

Ribnik v Mestnem parku Maribor. (lika je simbolična).

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, bo danes v spodnjem ribniku v Mestnem parku (jugovzhodni rob) ob 8.00 potekal izlov rib.

“Strokovnjaki so namreč ugotovili, da jih je v ribniku preveč in jim v poletnih mesecih, zaradi naravnih pogojev (manj padavin, manjši dotok čiste vode in višje temperature) lahko zmanjka kisika. Da bi se izognili poginu večjega števila rib, se je MO Maribor odločila za izlov rib in prenos le teh v drugo, zaprto in manj naseljeno vodno okolje,” so sporočili iz mariborske občine. Po podatkih ribičev Ribiške družine Maribor v spodnjem ribniku živijo koi krapi. Z omenjeno akcijo se izvaja tudi izlov neavtohtonih akvarijskih vrst, ki so jih v ribnik vnesli nekdanji lastniki.
Vse obiskovalce Mestnega parka pozivajo, da naj ne mečejo nikakršne hrane v ribnike, ker to posledično zelo slabo vpliva na življenjske razmere v vodi, prav tako naj ne vnašajo akvarijskih in okrasnih vrst (ribe, želve, rastlinje) v/ob ribnike, ker porušijo naravno ravnovesje.

“S skupnimi močmi lahko vzpostavimo naravno ravnovesje in prispevamo k samočistilni sposobnosti vode in njeni bistrosti v ribnikih,” so dodali.

Oddaj komentar